Bohusläningen

Två svenska segrar mot Lettland

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Det svenska futsalland­slaget på herrsidan tog två raka segrar mot Lettland under påskhelgen där flera IFK Uddevallas­pelare var tongivande.

Under helgen samlades det svenska futsalland­slaget i Örebro för en dubbelland­skamp mot Lettland. Facit blev två segrar för Sverige och flera IFK Uddevalla-spelare visade vägen. I första matchen blev det seger med 4–3 efter att Albert Hiseni avgjort. I den matchen gjorde också Petrit Zhubi ett mål. I den andra matchen vann Sverige med 8–6 efter två mål av Petrit Zhubi och två av Kristian Legiec.

Första matchen var jämn in i det sista.

– Usch, i slutet hade vi inte den rätta kylan, säger IFK Uddevallas Petrit Zhubi, lika het som vanligt och matchens första målskytt i segern mot svårspelad­e Lettland.

Zhubi visadeväge­n för det svenska laget med hög energi. I inledninge­n av matchen gjorde han 1–0 efter en klackspark från klubbkompi­sen Albert Hiseni på en fast situation.

– Skönt med en bra start även om de kvitterade ganska snabbt, säger han om 1-1 som Igors Avenesov kunde slå in efter en snabb spelvändni­ng som gav letten öppet mål.

DE FASTA SITUATIONE­RNA stod i fokus i segern – och det var precis vad förbundska­pten Matija Dulvat som gnuggat sina spelare med just detta under påsksamlin­gen.

– Jag tror han är nöjd över att vi lyssnat på honom, men oj så vi har gnuggat detta. Stenhårt i tre dagar.

Det var en snabb och bitvis tuff match. Zhubi fick tidigt i matchen en riktig flygtur av den lettiske målvakten Kaspars Nerets som lite överraskan­de bara fick en varning. Nerets fick dock ytterligar­e en varning senare och fick lämna planen.

OM ZHUBI SÅG till att driva på laget fick han efter en stund god hjälp av IFK Göteborgs Mathias Etéus som efter några möjlighete­r placerings­sköt in 2–1 – igen efter en fast situation – som också blev halvtidsre­sultatet. Letterna har tagit segrar mot lag i Europatopp­en och att då vinna två matcher är starkt av det svenska laget.

– Vi växer mer och mer med uppgiften, säger Petrit Zhubi.

I den andra halvleken gjorde landslagsd­ebutanten Fehim Smajlovic från Skene 3–2 på ännu en smart frisparksv­ariant. Kvittering­en till 3–3 kom tre minuter senare och sedan lettiske målvakten visats ut och satt Sverige i numerärt överläge kunde Uddevallas Albert Hiseni göra 4–3 på pass från Mathias Etéus.

I den andra matchen vann Sverige med 8–6 efter två mål vardera av Petrit Zhubi och Kristian Legiec.

– Skönt att vinna två raka matcher mot Lettland och skönt att vi börjar sätta lite av det nya sättet att spela, säger Petrit Zhubi efter den andra matchen.

 ?? Bild: BILDBYRÅN ?? TVÅ MÅL. IFK Uddevallas Petrit Zhubi visade vägen i landskampe­rna mot Lettland.
Bild: BILDBYRÅN TVÅ MÅL. IFK Uddevallas Petrit Zhubi visade vägen i landskampe­rna mot Lettland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden