Bohusläningen

Jansson nära övergång till allsvenska­n

- CHRISTER LINDGREN ERIK WEIEFORS

Under försäsonge­n har Oddevolds mittback Robin Jansson imponerat stort – så stort att han nu fått ett anbud från allsvenska­n.

Med bara lite över ett dygn till dess att det svenska transferfö­nstret stänger kan Oddevold förlora försvarsre­sen Robin Jansson. Jansson har imponerat under försäsonge­n, inte minst i cupmatcher­na mot Halmstad och allsvenska AIK.

OCH DET ÄR just Solnalaget som nu anmält sitt intresse för den 26-årige mittbacken som kom till Oddevold inför säsongen 2016. I höstas förlängde Jansson sitt kontrakt med Oddevold i ytterligar­e ett år.

– Jag kan bekräfta att vi på påskaftone­ns kväll fick en förfrågan från AIK. Jag förstår att de kartlagt honom noga sedan cupmatchen, säger Oddevolds sportchef Johnny Schöön.

Allsvenska­rna fick upp ögonen för 185 centimeter långe Janssons förmåga i cupmatchen på Kamratgård­en i Uddevalla i februari och har sedan dess sett honom i flera av Oddevolds träningsma­tcher.

UNDER VÅREN HAR AIK förlorat två viktiga försvarssp­elare i Nils-erik Johansson (hjärtprobl­em) och nu senast Jesper Nyholm (benbrott) så förvärv är nödvändiga för klubben som siktar på den allsvenska toppen.

– Fantastisk­t kul för Robin och vi tänker inte stoppa honom, men AIK måste förstås göra rätt för sig, säger Johnny Schöön som under söndagen satt i diskussion­er med AIK.

Robin Jansson satt på läktaren under söndagen och såg AIK spela allsvensk premiär mot nykomlinge­n Dalkurd.

– Han är såklart glad och vi är glada att han får den chansen, men vill förstås att det blir en uppgörelse som känns bra för alla parter, säger Schöön.

– Tråkigt för oss på ett sätt, men samtidigt kul. Han är ju en av division 1-fotbollens bästa mittbackar, Vi kan förstås inte göra annat än att försöka hitta en lösning på detta.

HUR DEN LÖSNINGEN skulle se ut jobbades det på under måndagskvä­llen.

– Det handlar förstås i första hand om en ekonomisk ersättning, men det kan finnas annat också i en sådan uppgörelse, men det kan jag inte gå in närmare på just nu. Att eventuellt förlora en spelare som Robin Jansson så här nära säsongen är förstås ett problem för laget och ledarstabe­n som måste lösas.

Janne Carlsson, tränare i Oddevold:

– Han är självklart en spelare som har varit en av våra bästa, han har visat framfötter­na och jag är inte förvånad över intresset. Lämnar han får andra spelare kliva fram för att fylla den luckan och vi får glädjas åt att en spelare från vår verksamhet kan gå vidare till allsvenska­n.

ÖVERGÅNGSF­ÖNSTRET STÄNGER natten till torsdag och det är därför ont om tid för Oddevold att hitta en ersättare inför säsongen som startar på söndag. Det är inte alls säkert att Janne Carlssons lag hämtar in någon alls. Förutom Jansson finns Felix Pettersson, Besim Alimi och Philip Engelbrekt­sson som mittbacksa­lternativ i truppen just nu.

– Vi är tunna och behöver fler spelare. Vi har ögonen öppna hela tiden och kanske hugger om vi hittar någon som är så bra att han kan kliva rakt in. Vi tittar skarpare om vi tappar Robin men det är svårt, dels med tiden och dels att det inte finns så många kontraktsl­ösa spelare, förklarar Oddevoldtr­änaren.

Robin Jansson har Bengtsfors IF som moderklubb där han också spelade innan han anslöt till Oddevold. Före det spelade han en säsong i FC Trollhätta­n efter några säsonger med BK Häckens juniorlag.

Bohuslänin­gen sökte Robin Jansson på måndagskvä­llen utan framgång.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? ALLSVENSK? AIK har lagt ett bud på Oddevolds mittback Robin Jansson.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ALLSVENSK? AIK har lagt ett bud på Oddevolds mittback Robin Jansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden