Bohusläningen

Flottans försvar för tufft för Kropps

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

I division 2 hade Kropps damer bara en förlust. När kvalet till ettan inleddes stötte de på betydligt tuffare motstånd. Framför allt fysiskt.

Kropps åkte på ett par ordentliga smällar på annandag påsk. Förlusten hemma mot Karlskrona smärtade säkert allra mest, men även de fysiska tacklingar­na från gästernas ogästvänli­ga försvar kändes.

I den första halvleken var det tydligast och Karlskrona Flottan ryckte till sig en tidig ledning som de aldrig släppte taget om. Sex bollar skiljde i paus och trots att hemmalaget lyfte sig i den andra halvleken kom de aldrig närmare än tre mål.

Inbytta målvakten Linnéa Holmberg bidrog till Kropps upprycknin­g men i anfallsspe­let hade de problem över hela matchen. Trots att Kropps vann den andra halvleken så var de aldrig riktigt nära att skapa dramatik i slutet. 18–22 vann Karlskrona med. – Jag har väldigt ont. Höften är värst för jag såg inte den tacklingen, det smäller mer här, säger Lisa Olsson som fick ta en hel del stryk av Flottans utgruppera­de försvar.

Hon förklarar skillnaden på motståndet i division 2 och division 1.

– Det är mycket tuffare. En satsning som jag har gjort hela säsongen och kommer igenom med går inte. Här får jag tre blåa på mig och så är jag fast. En väldigt stor Handboll, kval till division 1, damer Kropps–karlskrona Flottan 18–22 (6–12) Mål, Kropps: Sarah Börjesson 7, Lisa Olsson 4, Johanna Johansson 2, Olivia Nyman 2, Erica Karlsson 1, Julia Olsson 1, Charlotte Brink 1 Publik: 430 skillnad på tuffheten och det är jobbigt både fysisk och psykiskt. Frustreran­de.

EFTER FÖRLUSTEN BEHÖVER Kropps vinna två matcher på bortaplan för att hålla hoppet om division 1-spel vid liv. Den första spelas i Karlskrona på lördag.

– Nu vet vi vilken nivå de är på. Vi pratade lite nu om hur vi ska lösa deras försvar och vi får träna på det i veckan. Jag tycker inte att vi gjorde vårt bästa i dag och nu får vi ladda om för lördag. Vi fick en chock över hur tuffa de är och vi springer för dåligt, tycker Lisa Olsson som inte tror att smällarna stoppar henne i nästa match.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? STOPP. Lisa Olsson och Kropps fick ett tufft försvar att stångas med när de spelade den första kvalmatche­n mot Karlskrona Flottan.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N STOPP. Lisa Olsson och Kropps fick ett tufft försvar att stångas med när de spelade den första kvalmatche­n mot Karlskrona Flottan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden