Bohusläningen

Zlatan hyllas: ”Tog över” matchen

- TT

Zlatan Ibrahimovi­cs drömstart för nya klubben Los Angeles Galaxy i USA får stort utrymme i internatio­nella medier. Och i stadens främsta tidning Los Angeles Times hyllas hans insats: ”Ibrahimovi­c tog över”.

Ibrahimovi­c gjorde två mål för LA Galaxy, varav ett avgjorde matchen i slutminute­n. Derbyt mot Los Angeles FC slutade 4–3.

I medierna tyngs rubrikerna av superlativ. Los Angeles Times skriver att Ibrahimovi­c ”tog över” matchen när han byttes in från bänken i mitten av andra halvlek och att det som hände sedan ”trotsar all beskrivnin­g”, även om han såg ”andfådd och klumpig” ut under sina första kontakter med bollen.

– Herregud, jag saknar ord, säger lagkamrate­n Ola Kamara till tidningen.

– Jag förstår inte vad som precis hände, säger han.

LOS ANGELES TIMES noterar också att Zlatan Ibrahimovi­c ”greps av stunden” när han fick ett gult kort för överdrivet firande efter ett av målen. Zlatan hade då slitit av sig tröjan och dansat bort till mållinjen för att kramas om av sina lagkamrate­r.

Nyhetsbyrå­n AFP skriver om ”Ibra-mania” efter matchen, och Reuters om ”Zlatan-magi”.

”En klassiker direkt”, twittrar Fox Sports om hans avgörande mål.

– De ropade ”vi vill ha Zlatan”, så jag gav dem Zlatan, sade den svenske fotbollsst­järnan till tvkanalen Fox efter matchen, rapportera­r flera medier.

”Zlatan Ibrahimovi­c väntade inte länge med att presentera sig, och han gjorde det på ett sätt som bara Zlatan kan”, skriver Sports Illustrate­d.

Många sportjourn­alister jämför hans spel och hans mål med en perfekt regisserad film eller ett teaterstyc­ke.

”Han kom, han gjorde mål och han segrade. Om så Zlatan Ibrahimovi­c hade skrivit manus själv hade han inte kunnat skriva en så häpnadsväc­kande berättelse som den som utspelade sig i verkliga livet på lördagskvä­llen med två mål i inhoppet för LA Galaxy”, skriver The Telegraph.

Debuten var ungefär så perfekt som man hade kunnat föreställa sig, skriver USA Today , och fortsätter:

”Zlatan Ibrahimovi­c, en fotbollssp­elare med känsla för det dramatiska som få andra, skapade ett Hollywoodl­ikt manus inför sin presentati­on för den amerikansk­a publiken”.

DET TOG 19 minuter för Zlatan Ibrahimovi­c att etablera sig som en legendar i den amerikansk­a fotbollsli­gan MLS, enligt The Guardian.

”Ibrahimovi­c har skrivit sin egen saga. Igen”, skriver tidningen, men antyder också att svensken mycket väl kan ha stått offside vid det avgörande målet.

Den svenske stjärnan gör ”två fantastisk­a mål” i sin debut, skriver sportsajte­n ESPN.

Ibrahimovi­c överträffa­r alla förväntnin­gar, enligt CBS Sports :

”Det här var Zlatan när han var som bäst, och det var helt otroligt att se”. FOTBOLL HANDBOLL

 ?? Bild: BILDBYRÅN ?? SOM EN FILM. ”Zlatan Ibrahimovi­cs debut i LA Galaxy var ungefär så perfekt som man hade kunnat föreställa sig”, skriver en amerikansk tidning.
Bild: BILDBYRÅN SOM EN FILM. ”Zlatan Ibrahimovi­cs debut i LA Galaxy var ungefär så perfekt som man hade kunnat föreställa sig”, skriver en amerikansk tidning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden