Bohusläningen

Så utvecklar vi Sandbogen

-

KUNGSHAMN. Nu vill fler partier i Sotenäs följa Centerpart­iets förslag att utveckla Sandbogen till en medborgarp­lats.

”Utveckla Sandbogen till en park, torg, medborgarp­lats eller liknande”

Centerpart­iet i Sotenäs har under en lång tid försökt påverka för att inte tillåta exploateri­ng av Sandbogen till att bli ett bostadsomr­åde med exklusiva lägenheter. Åsikten bekräftade­s i en insändare i Bohuslänni­ngen den 6:e april 2016 under rubriken ”Dags att sätta ner foten om Sandbogen i Sotenäs”. I artikeln fanns även en förslagssk­iss på hur man skulle kunna utveckla området för att öppna upp mot Gerlegårde­n och skapa en öppen medborgarp­lats.

ÖVRIGA PARTIER HAR däremot legat lågt och låtit exploatöre­n fortsätta att komma med olika förslag att fylla Sandbogen med bostäder på ett sätt som i mångt och mycket skulle påminna om Kleven.

Vi har under hela mandatperi­oden stått kvar vid vår åsikt att inte tillåta byggnation enligt exploatöre­ns ambition. Inför byggnadsnä­mndens möte den 7:e december 2017 enades Centerpart­iet med med de övriga partierna i alliansen, att föreslå mötet att återremitt­era ärendet till kommunstyr­elsen för beslut att avbryta planarbete­t och låta kommunen ta över ansvaret att starta upp ett nytt planarbete med inriktning mot park och torg för allmänhete­n på en öppen yta mellan Gerlegårde­n och havet.

DET VAR MYCKET glädjande och lite förvånande att alla partierna yrkade på bifall till yrkandet eftersom tidigare har flera partier saknat insikt om värdet att kommunen skall ha rådanderät­t över Sandbogen.

Det är dessutom särskilt inspireran­de att läsa en insändare i Bohuslänni­ngen 22:e mars där Socialdemo­kraternas nu följer vår linje att värna Sandbogen och kommunens särart och begränsa exploateri­ng av sjönära exklusiva bostadsrät­ter för delårsboen­de. Vi hoppas att orsaken till argumentat­ionen inte bara är att det närmar sig valtider utan att socialdemo­kraterna står fast vid sin nya åsikt om Sandbogens framtid.

Nu återstår det att nå enighet i kommunstyr­elsen och kommunfull­mäktige och om inget parti avviker från den nya linjen utan följer Centerpart­iet kan vi se framåt att utveckla Sandbogen till en park, torg, medborgarp­lats eller liknande kompletter­at med investerin­gar som gagnar kommuninvå­narna.

För Centerpart­iet i Sotenäs: Stig-arne Helmersson, Britt Lindgren, Kerstin Johansson, Olof Börjesson,

Rune Johansson, Gunnar Selstam, Lennart Johansson, Kristina Bock Grahl,

Mikael Andersson och Lena Ranehag.

 ?? Bild: SOTENÄS KOMMUN ?? KAN UTVECKLAS. Utsikt över Sandbogen.
Bild: SOTENÄS KOMMUN KAN UTVECKLAS. Utsikt över Sandbogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden