Bohusläningen

Misstänkt kan ha störning

- EMMA-KARIN BJÖRK 0522 - 99 222 ekb@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: En av de som misstänks för inblandnin­g i mordet på Magnus Natschki har genomgått en mindre sinnesunde­rsökning. Den visar enligt Sveriges Radio på att han kan lida av en pyskisk störning.

En av de män som sitter häktade för inblandnin­g i mordet på Magnus Natschki i Uddevalla kan ha varit psykiskt störd vid tidpunkten för mordet. Det visar en läkarunder­sökning, rapportera­r P4 Väst.

En av de män som misstänks för inblandnin­g i mordet på Magnus Natschki har genomgått en läkarunder­sökning. Enligt P4 Väst ska sinnesunde­rsökningen visa att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för mordet.

Totalt är det fem män som misstänks i fallet. Förutom mord är brottsrubr­iceringarn­a bland annat skyddande av brottsling och olaga frihetsber­övande, alltså kidnappnin­g.

IDET VAR början av december Natschki försvann. Polisen inledde ett intensivt sökande då de hade en stark misstanke om att han mördats. Och de fem personerna kom att gripas i omgångar misstänkta för inblandnin­g i hans försvinnan­de. Först i slutet av januari hittades Magnus Natschki i ett skogsområd­e utanför Uddevalla. Det var en privatpers­on som hittade den döda kroppen på en kulle i skogen. Polisen hade varit och sökt med hundar i det området tidigare men hittade alltså ingen kropp då.

EN AV DE misstänkta i fallet ska nu ha genomgått en läkarunder­sökning. Det kallas en paragraf 7-undersökni­ng och är en mindre sinnesunde­rsökning. Enligt P4 Väst kan det finnas risk för att han fortfarand­e lider av psykisk störning. I ett senare skede görs en större undersökni­ng.

De fem misstänkta sitter fortfarand­e häktade i väntan på att åklagaren ska väcka åtal. De fem personerna är 19 år, 19 år, 21 år, 34 år och 42 år.

 ?? Bild: PRIVAT ??
Bild: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden