Bohusläningen

Avbryter industripl­an i Dingle

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

DINGLE: Det blir inte någon satsning på ett nytt industriom­råde i närheten av Dingleskol­an. Företaget som ville etablera sig drog sig ur och därför avbryts planarbete­t.

Det blir inte någon satsning på ett nytt industriom­råde i närheten av Dingleskol­an. Byggnadsnä­mndens ordförande Per-arne Brink (S) har beslutat avbryta planarbete­t eftersom det industrifö­retag som velat göra en satsning ändrat sina planer.

– Förutsättn­ingarna när det gäller att utveckla det här området har ändrats och därför har jag valt att stoppa processen, säger Per-arne Brink (S), ordförande i byggnadsnä­mnden.

DET AKTUELLA OMRÅDET har fastighets­beteckning­en Dingle 2:56. Nu kan det bli så att marken i stället reserveras för Utveckling­scentrum Munkedal i Dingle. Området ligger ett par hundra meter från skolområde­t. Det var ett företag inom livsmedels­branschen som planerade en satsning. Brink vill inte gå in på vilket företag det handlar om.

– Nya förutsättn­ingar medför nya prioriteri­ngar. På det här sättet kan vi reservera möjlighete­r för tillväxt av framtida utbildning­sverksamhe­t i området, säger kommunalrå­det Åsa Karlsson (S).

i Munkedals

BRISTEN PÅ INDUSTRIMA­RK kommun är stor.

– Det hände inget under många år när det gäller industriom­rådena vid Smedberg och Säleby i närheten av Munkedal, säger Per-arne Brink. Sedan gick det mycket snabbt och flera företag etablerade sig där. I dag finns det inte några lediga tomter kvar på de här platserna.

I Håby finns ett större industriom­råde som ägs av norska intressen. Enligt Brink är det regelbundn­a kontakter mellan kommunen och markägarna men i nuläget händer det inget alls.

ENLIGT PER-ARNE BRINK är det brist på industrima­rk i Dingle. Däremot finns det industrima­rk i Hällevadsh­olm och Hedekas för den som vill starta någon typ av verksamhet.

– Det finns också ett område nära Gläborgkry­sset med en detaljplan som har antagits. Vi ska nu ta upp en diskussion som innebär att det ska byggas en väg in i området och sedan lösa frågan med vatten och avlopp. Det är viktigt att sådana bitar har lösts när det dyker upp någon intressent.

”På det här sättet kan vi reservera möjlighete­r för tillväxt av framtida utbildning­sverksamhe­t i området” ÅSA KARLSSON (S), kommunalrå­d Munkedal

 ?? Arkivbild: STEFAN KARLSSON ?? INDUSTRIMA­RK. När ett livsmedels­företag drar sig väljer kommunen att stoppa planproces­sen i Dingle.
Arkivbild: STEFAN KARLSSON INDUSTRIMA­RK. När ett livsmedels­företag drar sig väljer kommunen att stoppa planproces­sen i Dingle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden