Bohusläningen

Rysligt och spännande på påsklovet

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

UDDEVALLA: På Bohusläns Museum fick påsklovsle­diga barn undersöka ett 500 år gammalt människosk­elett. Spännande men också klibbigt, tyckte de.

I höst öppnar City Gross sin nya butik på Överby och nu inleder de rekryterin­g av personal. Uppemot 70-80 personer kommer att anställas.

För ungefär 1,5 år sedan stod det klart att butikskedj­an City Gross ska öppna på det nya handelsomr­ådet Överby Västra. Just nu pågår byggandet av butiken som kommer

”Vi vill sticka ut med vår personal och erbjuda det lilla extra”

DANIEL HEDEVÅG, butikschef

att ha en försäljnin­gsyta på 4 500 kvadratmet­er.

– Lokalerna byggs från grunden och nu är själva skalet uppe, säger butikschef Daniel Hedevåg.

ENLIGT HONOM SKA butiken på Överby bli en fullskalig färskvarub­utik med kött- och fiskavdeln­ing och eget bageri. Det kräver sin personal och nu inleder företaget rekryterin­gsprocesse­n. Närmast ska ett antal personer till ledningsgr­uppen anställas och under våren fortsätter man med rekryterin­g av butikspers­onalen. Totalt handlar det om uppemot 70–80 personer.

– Det finns redan många bra butiker i området och vi har också konkurrens från e-handeln. Men vi vill sticka ut med vår personal och erbjuda det lilla extra. Fokus ligger på mötet med kunderna och därför sätter vi stort värde i att personalen har rätt inställnin­g och personligh­et, säger Daniel Hedevåg.

Planen för Överby Västra betyder att när handelspla­tsen är fullt utbyggd kommer den att ha plats för sammanlagt 65 000 kvadratmet­er butiksloka­ler. Förutom City Gross är det också klart att Biltema ska etablera sig på området.

 ?? Bild: FELICIA JOHANSSON ??
Bild: FELICIA JOHANSSON
 ??  ?? DANIEL HEDEVÅG, BUTIKSCHEF.
DANIEL HEDEVÅG, BUTIKSCHEF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden