Bohusläningen

SM blir en dyr historia

-

Den upprustnin­g som sker med Rimnersval­len inför friidrotts SM är inget annat än slöseri med skattemede­l. Att stötta VM i motocross var inte aktuellt då sådana pengar inte fanns. När det gäller Rimnersval­len försöker ansvariga politiker påskina att hela upprustnin­gen är en del i en tidigare plan och inget som tillkommit nu. Visst finns delar av denna etapp planerat med exempelvis läktare.

”Kravlistan från Svenska Friidrotts­förbundet är oändlig”

MEN ATT RENOVERA anläggning­en för några år sedan med bland annat bygge av en ny hoppgrop som man sen planerat riva och flytta till annan plats, är ju lika dumt som att renovera badrummet med klinker och kakel samtidigt som bestämt, att man om några år skall riva upp klinker och lägga golvvärme och riva en väg för att bygga större badrum. Att riva de gamla betongläkt­arna och spränga bort delar av berget för att få utrymme för två extra banor och en hoppgrop beskriver kommunalrå­det som en relativt marginell kostnad ställd mot läktarbygg­et. Jaja det låter ju bra.

Dessutom är det mängder med saker runt omkring som måste lösas som inte har med de extra banorna att göra. Detta pratar man inte om. Vid renovering­en sist drogs exempelvis inga rör inne på Rimnersval­len för att få fram el till olika saker vid ett friidrotts­evenemang. Parkerings­möjlighete­r, Vip-utrymme, utrymme för TV och press, utrymme för reklam, sponsortäl­t, försäljnin­g.

Ja kravlistan från Svenska Friidrotts­förbundet är oändlig och denna kravlista har Uddevalla Kommun skrivit på att man skall lösa, för annars kan man väl inte fått arrangeman­get. Jag hoppas att Svenska Friidrotts­förbundet har en reservort som kan ta över.

Vad allt kommer kosta kan man tydligen inte svara på. Man har alltså ingen aning eftersom de saker jag nämner som ”runt omkring” nämns inte alls. Orsaken är naturligtv­is att om alla visste vad slutnotan skulle hamna på, så blir det ett himla rabalder. Ett SM är absolut inte negativt men lägg korten på bordet, så slipper ni förklara er efteråt.

Skattebeta­lare

 ?? Bild: ANDREAS CARLSSON ?? BEHÖVER BYGGAS OM. Rimnersval­len.
Bild: ANDREAS CARLSSON BEHÖVER BYGGAS OM. Rimnersval­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden