Bohusläningen

Stal bil och verktyg för 70 000

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Stulna verktyg hittades i en bil i centrala Uddevalla. Nu häktas två män misstänkta för häleri. Enligt åklagaren Patrik Stintzing är verktygen värda uppemot 70 000 kronor.

Under påskafton vid 18-tiden stoppade polisen två män i i en bil i centrala Uddevalla då de misstänkte­s för stöld eller häleri. I bilen låg det fullt med verktyg av olika slag. Männen greps och anhölls senare.

Nu häktas männen på sannolika skäl misstänkta för häleri. Enligt åklagaren handlar det framför allt om ett inbrott i ett verkstadsf­öretag i Karlstad. Brottet polisanmäl­des den 31 mars.

En eller flera okända personer hade tagit sig in i företagets lokaler

”Båda är dömda för tillgrepps­brott i närtid”

PATRIK STINTZING,

åklagare och dels stulit handverkty­g men också en bil.

– De har knyckt ett antal maskiner, men också stulit en bil. Sedan anträffade­s de här personerna i en annan bil i Uddevalla med delar av stöldgodse­t i bilen, säger åklagaren Patrik Stintzing och fortsätter:

– Sedan är jag inte fullt uppdaterad på om det var grejer från andra misstänkta inbrott, men jag vet att det identifier­ats saker som stulits i Karlstad.

Åklagaren bedömer att värdet på de stulna verktygen uppgår till ungefär 70 000 kronor.

– I runda slängar och sedan bilen vet jag inte just nu vad det är för värde på, säger han.

Den ena mannen är i 50-årsåldern och den andra är i 30-årsåldern. Båda förnekar brott. Hur kommer det sig att de häktas?

– I det här läget är de häktade dels för att det finns risk för fortsatt brottsligh­et. Det beror på tidigare domar och båda är dömda för tillgrepps­brott i närtid. Sedan finns det risk att de kan försvåra sakens utredning. Exakt vad det gäller går jag inte in på, men jag och tingsrätte­n gjorde den bedömninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden