Bohusläningen

”Hon var varm och

UDDEVALLA: UPPTRÄDDE I FOLKETS PARK FLERA GÅNGER

-

Beskedet om Barbro ”Lill-babs” Svenssons bortgång på tisdagsför­middagen kom oväntat och nästan chockartat, trots att det var känt att hon låg på sjukhus. Vi är ju vana vid en Lill-babs som håller igång.

Under sin drygt 60 år långa karriär har hon varit i Uddevalla åtskilliga gånger. Och det var här 2012 som den då åttaårige rullstolsb­urne Emil Johansson från Munkedal träffade henne för första gången. ”Jag älskar dig” sade han från golvet upp till scenen på Östrabotea­tern där hon uppträdde.

Han blev älskad tillbaka. Lillbabs tog honom till sitt hjärta, som hon hade så lätt att göra med människor, och de kom att träffas tre gånger när hon uppträdde under åren därefter.

– Alla gångerna har det varit varma kramar och kärleksful­lt. Hon har varit fantastisk, hon skickade presenter, skivor, sin bok och vykort när hon var på semester, säger Emils mamma, Lena Davidsson.

– Han blev väldigt ledsen när han fick höra att hon hade dött men han har fått prata om det ordentligt idag och just nu går han igenom alla Youtubekli­pp och sådant.

En som har tidiga minnen av Lill-babs är Hans Oscarsson. Första gången han träffade henne var på 1960-talet i Munkedal.

– Hon var faktiskt min stora idol redan när jag var ung. Jag var väl 18 år när hon uppträdde i parken där. Efteråt gick jag ner dit där hon bytte om, och fick en kram och en autograf.

– Sedan var hon i Kongressha­llen i Uddevalla Folkets Park också, jag jobbade ju där i 50 år.

Emil Johansson, 14, i Munkedal och Hans Oscarsson, 72, i Uddevalla är bara några av alla som sörjer Lill-babs. De minns henne med glädje och har egna personliga minnen.

 ??  ?? SISTA GÅNGEN I UDDEVALLA. Det är november 2017 och Lill-babs uppträder på Östrabotea­tern tillsamman­s med Siv Malmkvist och Ann-louise Hanson. När kärlek”, med Benneth Fagerlund vid pianot och Martin Tallström på gitarr.
SISTA GÅNGEN I UDDEVALLA. Det är november 2017 och Lill-babs uppträder på Östrabotea­tern tillsamman­s med Siv Malmkvist och Ann-louise Hanson. När kärlek”, med Benneth Fagerlund vid pianot och Martin Tallström på gitarr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden