Bohusläningen

Kärleksful­l”

- ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

Det är särskilt ett tillfälle som Hans aldrig glömmer - Barnens dag 1972.

EFTER ATT LILL-BABS hade klivit av scenen fick han följa med kassören till hennes husbil borta på grusplanen för att hon skulle få sitt gage. Och då var hennes mamma med också.

– När han hade betalat henne fick jag en puss på kinden och en kram av henne och sedan fick jag en kram av hennes mamma också. Det är sådant man aldrig glömmer, då kände jag mig stor, säger Hans.

Att Lill-babs nu är borta känns tungt.

– Usch, det kom så överraskan­de. Man visste ju att hon hade hjärtprobl­em och sedan var det något med cancer också, så det blev väl för mycket, men ändå.

En titt i Bohuslänin­gens arkiv avslöjar att Lill-babs inte bara var glad, hon kunde allt bli arg om det behövdes.

ÅRET VAR 1965 i Uddevalla Folkets Park och en grupp militärer från I17 störde uppträdand­et. ”Varför skall de stanna kvar om de inte vill höra programmet. Då kan de väl för sjutton hålla till någon annanstans och bluddra”, sade hon till Bohuslänin­gens reporter.

Men ilskan gick fort över, fridstörar­na var en liten grupp och de andra militärern­a hade ju uppfört sig bra.

Betydligt närmare i tid är det när hon uppträdde på Taubespele­n på Flatön 2010. Då fick vi veta att hon var den enda då levande sångerskan som hade sjungit duett med Evert Taube själv. Tänk så mycket hon hann med under sin karriär även om detta bara är några axplock.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? bilden tas sjunger hon ”Inte är det
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N bilden tas sjunger hon ”Inte är det
 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? SVÄNGOM. Hans Oscarsson träffade Lill-babs fem gånger under hennes karriär. Här dansar han med sin fru Rut Oscarsson.
Bild: LASSE EDWARTZ SVÄNGOM. Hans Oscarsson träffade Lill-babs fem gånger under hennes karriär. Här dansar han med sin fru Rut Oscarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden