Bohusläningen

DRÖMÖVERGÅ­NGEN

FOTBOLL: ROBIN JANSSON TILL AIK – ”MÄKTIGT OCH INSPIRERAN­DE”

- JOEL HANSSON

Efter två år i Oddevold lämnar Robin Jansson för AIK. Den oväntade övergången blev officiell vid 17.30-tiden under tisdagen.

– Det är som att en dröm har gått i uppfyllels­e för mig. Det känns oerhört mäktigt, säger Robin Jansson.

Mittbacken från Bengtsfors skrev på ett rykande färskt tvåårskont­rakt och kommer att träna med AIK, för första gången, under onsdagen.

– Jag är redo och är inte här för att titta kolla på utan för att påverka. Jag kommer att träna hårt för att ge mig de bästa förutsättn­ingarna för att lyckas. Jag ska göra allt för att bidra i AIK.

Robin Jansson såg AIK:S hemmapremi­är i går när laget besegrade Dalkurd med 2–0 inför över 30 000 åskådare på nationalar­enan i Solna.

– Det var en otrolig inramning. Jag längtar till dagen då jag ska få springa in på Friends. Det ska bli oerhört mäktigt och inspireran­de. En dröm som inte många får chansen att uppleva.

26-åringen har redan hunnit besöka träningsan­läggningen och bekanta

ROBIN JANSSON

sig med sin nya hemmamiljö.

– AIK är en oerhört proffsig klubb och jag har fått ett riktigt bra bemötande. Det har varit ett par hektiska dagar där jag fått stor nytta av min rådgivare Mentor Zhubi som hjälpt mig mycket med övergången.

ENLIGT UPPGIFTER TILL Sportblade­t köpte AIK loss Robin Jansson från Oddevold för mellan 300 000–500 000 kronor.

Han blickar tillbaka på en fin tid i Uddevallak­lubben.

– Jag är väldigt tacksam för att de gett mig chansen att gå till AIK. Jag har haft en fantastisk tid i Oddevold och tackar dem för att de varit så behjälplig­a i övergången. Jag önskar laget och klubben lycka till i framtiden och hoppas att de snart går upp i superettan.

Fönstret för övergångar i Sverige stänger vid midnatt natten till i morgon torsdag.

– Det är lite bekymmersa­mt för oss, men vi är inte jätteoroli­ga. Vi har en del krokar ute för att kunna ersätta Robin (Jansson). Hittar vi rätt person och spelare, då kan vi slå till i sista stund. Om det inte skulle ske får andra spelare träda in, säger Johnny Schöön, sportchef i Oddevold.

Han menar också att övergången till AIK är fantastisk för hela klubben.

– Det betyder att vi har en bra miljö i Oddevold där spelare kan utvecklas och ta sig vidare i sina karriärer. Det är vi väldigt stolta över, säger Johnny Schöön.

Robin Janssons drömövergå­ng slog in – mittbacken har skrivit på för AIK. ”Det känns helt fantastisk­t att få chansen i Sveriges största klubb”, säger han.

”Jag längtar till dagen då jag ska få springa in på Friends. Det ska bli oerhört mäktigt och inspireran­de.”

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? STORA STEG. 2013 spelade Robin Jansson i division 5 med sin moderfören­ing Bengtsfors IF. Nu väntar helt andra utmaningar för den vänsterfot­ade 26-åringen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE STORA STEG. 2013 spelade Robin Jansson i division 5 med sin moderfören­ing Bengtsfors IF. Nu väntar helt andra utmaningar för den vänsterfot­ade 26-åringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden