Bohusläningen

Bjørndalen måste sluta efter hjärtflimm­er

- TT-NTB

Efter 13 Os-medaljer och 45 Vm-medaljer tackar Ole Einar Bjørndalen för sig. På en känsloladd­ad presskonfe­rens meddelade den 44-årige skidskytte­legendaren att hälsan tvingar honom att avsluta karriären.

Norrmannen hade nära till gråten när han, 25 år efter sitt första världscupl­opp, kom med beskedet att den gångna säsongen blev hans sista. Bjørndalen berättade också att han har drabbats av hjärtflimm­er flera gånger det senaste året.

– Jag skulle gärna säga att jag är trött och mätt, men det är jag inte. Jag är lika motiverad och skulle gärna ha åkt något år till. Men nu trappar jag ned efter råd från hälsoteame­t och familjen, säger han.

Inför ett höghöjdslä­ger på hösten återkom problemen igen och säsongen blev aldrig vad Ole Einar Bjørndalen hade hoppats på. Till OS i Pyeongchan­g i februari lyckades inte Bjørndalen kvalificer­a sig och han blev senare också av med titeln som tidernas främste vinterolym­pier, då han under spelen i Sydkorea passerades av längdstjär­nan Marit Bjørgen.

Ole Einar Bjørndalen var ändå på plats i Pyeongchan­g, som en del i teamet runt vitryska flickvänne­n och skidskytte­stjärnan Darja Domratjeva.

Bjørndalen tog totalt 13 Os-medaljer, varav 8 guld, och 45 medaljer i VM, varav 20 guld. Under den långa karriären hann det bli 95 världscups­egrar för den närmast omättlige skidskytte­n.

 ?? Bild: SVEN HOPPE ?? OLE EINAR BJØRNDALEN.
Bild: SVEN HOPPE OLE EINAR BJØRNDALEN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden