Bohusläningen

Motorsågar stals i Knäm

- THOBIAS NILSSON 0526-62400 tidningen@stnb.se

Inbrottstj­uvar har brutit sig in i Andrésen Skog & Trädgård och tagit med sig motorsågar till ett värde av över 50 000 kronor.

Det var igår natt kl. 01.25 som polisen fick larm om ett inbrott i Knäm norr om Tanumshede. Inbrottstj­uvar hade krossat en ruta och tagit med sig 12–13 motorsågar till ett värde mellan 50 000 och 80 000 kronor.

Larmet gick och väktare åkte till platsen för att konstatera inbrottet. Polisen kom till platsen strax därpå och gjorde en anmälan om stöld genom inbrott.

– VI HAR HAFT lite olika tjuvar här tidigare, men denna gång verkar det vara riktiga proffs. Det var ett ”smash and grab” som det kallas, säger ägaren Håkan Andrésen.

Det var ett stort skyltfönst­er tjuvarna hade slagit sönder.

– De var inriktade på att bara ta motorsågar. Allt annat som robotar, röjsågar, lövblåsare och gräsklippa­re stod kvar.

Anledninge­n till att de endast tagit med sig motorsågar, tror Andrésen, är att motorsågar är lätta att snabbt sälja vidare.

– Förmodlige­n är de redan sålda innan inbrottet.

SÅGARNA VAR LÅSTA en och en. Men inbrottstj­uvarna hade tagit med sig hela hyllplanen sågarna var låsta i.

– De tog med sig hela inredninge­n också, som antagligen ligger slängd i en skog någonstans. De får använda vinkelslip för att såga upp låsen på alla sågarna.

– Jag skulle uppskatta att skadorna som uppstod vid inbrottet är lika omfattande som värdet på sågarna.

Andrésen berättar att han inte märkt av att någon varit inne och rekat, och inte heller sett någon misstänkt bli som rört sig i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden