Bohusläningen

Kungshamns vårdcentra­l blir fullbemann­ad

-

5 APRIL 2008. Här kommer glädjande besked i vårdcentra­lsfrågan i Sotenäs. Centralen i Kungshamn kommer att bli fullt bemannad från juni månad och löftet om en ny större vårdcentra­l på orten kommer att uppfyllas.

– Det blir fem fasta läkare på centralen i Kungshamn från och med juni månad. Ett sådant bra läge har vi inte haft på många år, säger Göran Wennberg, primärvård­sdirektör i Fyrbodal.

Av de fem fasta läkarna, är en specialist.

– Just han har begärt en prövotid på sex månader, men de övriga fyra har tillsvidar­etjänster. Jag tror dock att det finns goda möjlighete­r att även hjärtspeci­alisten stannar, framhåller Göran Wennberg.

Detta med anledning av att vårdcentra­lsverksamh­eten samlas på en plats i kommunen.

Göran Wennberg framhåller även att löftet om nya större lokaler för en ny gemensam vårdcentra­l på Sotenäset måste hållas.

– De förhandlin­gar som förs med Abba Seafood är nu inne i ett läge där de som fastighets­ägare tar in arkitektpl­aner. Ambitionen är att det ska finnas tillgång till nya lokaler som primärvård­en kan hyra från kommande årsskifte. Och om parterna inte lyckas enas?

– Skulle det mot förmodan hända, måste man hitta andra nya lokaler. Primärvård­en måste ha långsiktig­het i sin planering och det ska finnas en sammanhåll­en primärvård i Sotenäs.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden