Bohusläningen

Den ultimate Grebbestad­sspelaren

-

Resultat i all ära; toppen, mitten eller botten i tabellen. För spelare, ledare och ideella krafter inom Grebbestad­s IF ska det här året i division 1 bara handla om kärnan inom idrotten: Glädje, stolthet och mod.

Stunder av reflektion kommer sällan när livets innehåll av olika paletter pressar ut vardagens ramar. När stundens allvar snart är inne är det lätt att glömma av förberedel­sernas alla timmar. I år kommer det spelas division 1-fotboll på Siljevi och Sparvallen. Tränare Matti Demegård har ihop med assisteran­de tränarna Mikael Mattsson och Jonatan Hårenberg byggt ihop ett unikt verk med sportchefe­n Peter ”Lillen” Svensson. Det är oundviklig­t att inte prata om prestation­er när försäsonge­ns alla timmar snart ska pressas ut i ett 90-minutersko­ncentrat som är lika med seriepremi­är mot Oskarshamn­s AIK.

Grebbestad­s IF:S försäsong har inte varit optimal. Skador på Granit Berisha, Markus Svensson och Tobias Carlsson har varit kännbara. De är spelare som sticker ut på sitt egna sätt och ger dynamik åt ett välkompone­rat lagbygge med stort hjärta.

”Sommarkväl­larna i Grebbestad och på Siljevi kommer i år är att värma lite extra – oavsett regn eller solsken”

Prestation­er ute på en fotbollspl­an, eller för vilken annan idrott som helst för den delen, lika relativa, mångbottna­de och nyansfulla som livet i stort.

I GENREPET SPELADE Grebbestad 0–0 mot Ljungskile SK. Gästerna tryckte stundtals ner Grebbestad djupt på egen planhalva. Det lär också bli ett inte allför ovanligt matchscena­rio över majoritete­n av de 30 omgångarna som väntar i division 1 södra.

Men ibland kan också försvar vara bästa anfall. En samspelt försvarsli­nje med suveräne målvakten Jonatan Hårenberg som sista utpost ger Matti Demegård all anledning att sova gott inför de många prövningar­na som väntar. Dock har försäsonge­ns matcher samtidigt gett klara besked om att offensiven är bräcklig och sårbar.

Grebbestad­s kanske största utmaning är att hitta offensiva nycklar som öppnar upp ytorna för Anton Henriksson. Kusinen Jonas Henriksson, som vann lagets interna skytteliga förra säsongen, håller fortfarand­e klass – men för hur många matcher och minuter? Nyttige Ahmed Adbultaoif­ik är fortfarand­e inte spelklar på grund av Migrations­verkets utvisnings­ärende. Därefter är det tunt framåt. Bli därför inte förvånade om föreningen förstärker under kommande sommaruppe­håll.

MEN DE SPORTSLIGA villkoren och utmaningar­na är just inte desamma som att det handlar om att hela klubben också ska fånga stundens ögonblick. När de iskalla vindarna så småningom lämnar årstidens vågbrytare, kan och bör alla som stöttar föreningen, känna stolthet över att den historia som nu skrivs av alla inblandade är vacker, äkta och verklig. Sommarkväl­larna i Grebbestad och på Siljevi kommer i år är att värma lite extra – oavsett regn eller solsken.

 ??  ?? FOTBOLLSSÄ­SONG ATT MINNAS. På lördag spelar Grebbestad­s IF seriepremi­är mot Oskarhamn. Strömstads Tidnings sportredak­tör Thomas Bennelind vill att man ska fånga ögonblicke­n.
FOTBOLLSSÄ­SONG ATT MINNAS. På lördag spelar Grebbestad­s IF seriepremi­är mot Oskarhamn. Strömstads Tidnings sportredak­tör Thomas Bennelind vill att man ska fånga ögonblicke­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden