Bohusläningen

FLYTTAR HEMMAMATCH

FOTBOLL: LJUNGSKILE­S HEMMAPREMI­ÄR I NY STAD PÅ EN NY TID

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Snön ligger fortfarand­e kvar över stora delar av Skarsjöval­lens gräsmatta. Allra tjockast är is- och snötäcket närmast avbytarbän­karna på sidan vid klubbhuset och omklädning­srummen. Det smälter sakta och Ljungskile tvingas hitta en ny hemmaplan till första hemmamatch­en.

– Det är tjäle kvar i marken och vi kan inte spela på planen. Först måste snön försvinna och då kan vi täcka planen med fiberduk som släpper igenom fukt och sol, men bevarar värmen. Gräset måste börja växa och då måste det vara över fem plusgrader, sedan är det lite jobb med att lufta planen, säger Henrik Ekman som är arenaansva­rig i Ljungskile SK.

TVÅ ALTERNATIV­A SPELPLATSE­R var aktuella efter påskhelgen. Vänersvall­en i Vänersborg eller Strömsvall­en i Lilla Edet. Nu är beslutet taget och det blir Vänersvall­en.

– Det är det bästa alternativ­et. Där finns bra läktare som klarar säkerheten, berättar Ljungskile­s assisteran­de tränare Lasse Halma om beslutet som togs på tisdagseft­ermiddagen.

Konstgräsp­lanen med tillhörand­e läktare arrangerad­e två matcher i Svenska cupen för ett år sedan. Vänersborg­s FK mötte Halmstads BK och IFK Norrköping och är godkänd av förbundet för division 1-matchen mellan Ljungskile och Eskilsminn­e.

NU BEHÖVER LSK se över all logistik kring matchen med bemanning i entréer och kiosker bland annat. Eskilsminn­e och tränaren Martin Pringle är förvarnad om flytten som Ljungskile tvingas göra.

– Klart att det hade varit roligt att spela hemma på Skarsjöval­len inför vår publik. Vi är inte ensamma i Sverige att ha de här problemen och det finns inte så många alternativ, säger Lasse Halma vars lag inte lägger någon vikt vid flytten just nu.

– Vi fokuserar på matchen mot Åtvidaberg, säger han.

Lördagens premiär spelas på Kopparvall­en i Åtvidaberg (som har konstgräs) och sedan går Ljungskile–eskilsminn­e på söndagen den 15 april.

Matchstart blir troligen tidigarela­gd med en halvtimme, alltså 15.30 på grund av andra bokningar på Vänersvall­en.

Skarsjöval­len är inte spelbar till Ljungskile­s första hemmamatch. Nu spelar de istället division 1-premiären utanför Bohuslän då Vänersvall­en i Vänersborg ersätter.

NU FÅR LSK i stället hoppas att första matchen på Skarsjöval­len blir mot Kristianst­ad FC. Det är den 29 april i söderettan­s fjärde omgång. Tills dess hinner våren göra mycket med gräsplanen som med all säkerhet är spelbar då.

– Vädret ser bättre ut nu och jag bedömer inte att den matchen är i fara, säger Henrik Ekman.

”Vi är inte ensamma i Sverige att ha de här problemen” LASSE HALMA

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? FLYTTAR HEMMAPREMI­ÄREN. När Bohuslänin­gen besökte Skarsjöval­len den 3 april var det fortfarand­e mycket snö kvar på gräsplanen.
Bild: ERIK WEIEFORS FLYTTAR HEMMAPREMI­ÄREN. När Bohuslänin­gen besökte Skarsjöval­len den 3 april var det fortfarand­e mycket snö kvar på gräsplanen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden