Bohusläningen

”Vi var illa ute under många år”

FOTBOLL: NY ROLL FÖR MATTIAS SVENSSON I GREBBESTAD

- JOEL HANSSON 073-3443753 joel.hansson@bohuslanin­gen.se

Grebbestad­s IF och Mattias Svensson har gått hand i hand sedan barnsben. Därför svider det extra att han inte får chansen att spela i division 1 med sin moderklubb. Nu har han i stället fått en annan roll i föreningen han älskar.

När Mattias Svensson kom upp i Alaget som tonåring var det division 4 som gällde i samhällets fotbollsla­g. Grebbestad var långt ifrån toppen och fick under en handfull säsonger mellan 2007 och 2011 göra allt för att inte åka ur.

– Vi var illa ute under många år. Det var på håret in till de sista omgångarna. Ett år var vi nästan ute ur serien och i division 5, men Åsebro vann i trean som gjorde att vi klarade oss kvar, säger Mattias Svensson.

Sedan dess har mycket hänt. Grebbestad­s verklighet är numera division 1 där de är nykomlinga­r och Mattias Svensson är inte längre en av nyckelspel­arna i sommarpärl­ans fotbollsfö­rening.

2012 FICK HAN beskedet att karriären var över, men kom mirakulöst tillbaka från en elak knäskada som han återigen brottas med. Senast han spelade fotboll var hösten 2016 i division 2.

Nu väntar rehab i ungefär ett år innan han kommer att göra ett nytt försök att komma tillbaka till planen.

– Jag har inte gett upp fotbollen. Samtidigt är jag medveten om att det inte är säkert att knät håller.

UNDER 2018 HAR Mattias Svensson en ny roll i Grebbestad. Han ingår i ledarstabe­n som en allt-i-allo och är med vid varje träning och match. Han hämtar bollar, flyttar mål och håller i någon övning om det behövs.

– Det är kul att vara med i ledarstabe­n och se hur den biten fungerar. Det är lärorikt att få gå bredvid en tränare som Matti Demegård och se hur han agerar om jag eventuellt skulle bli tränare i framtiden.

Samtidigt spritter det i Mattias Svenssons ben och är påfrestand­e att han inte får spela med sina barndomsko­mpisar.

– Det är psykiskt jobbigt ibland och tuffare än folk tror. För mig är det kämpigt att stå bredvid och känna att jag kunde varit en av spelarna i laget. Det är ändå grabbarna som jag spelat fotboll med hemma på min gräsmatta som barn. Han fortsätter: – Det som svider mest är att jag aldrig kommer att få veta hur bra jag kunde bli. Division 1 är ändå ett skyltfönst­er för spelare med ambitioner.

I HELGEN TRÄNINGSSP­ELADE Grebbestad mot topptippad­e Ljungskile och spelade 0–0. På lördag väntar seriepremi­är hemma mot Oskarshamn.

– Det var skönt att se, mot LSK, att vi kunde stå upp bra. Det var ett kvitto på att vi kommer att klara seriespele­t galant. Jag tror att vi kan överraska många lag som inte har så bra koll på oss och vi siktar på att hålla oss kvar. Målvakter: Jonatan Hårenberg Anders Tjernberg

Backar: Tobias Carlsson Felix Norén Jimmie Larsson Kevin Andersson Mathias Hegeland Ulrik Karnström Felix Fundell Ryberg Eric Johansson

Mittfältar­e: Christoffe­r Söderlund Viktor Adebahr Markus Svensson Granit Berisha Mergim Berisha Hampus Furublad Victor Edvardsson David Edvardsson Oskar Lindberg

”Jag har inte gett upp fotbollen. Samtidigt är jag medveten om att det inte är säkert att knät håller.”

Forwards: Anton Henriksson Jonas Henriksson Tobias Luvenberg

 ?? Bild: MATTIAS MODÉEN ?? SKYTTEKUNG 2012. Den säsongen vann Mattias Svensson den interna målligan i Grebbestad. Han gjorde då 22 mål när GIF vann division 4.
Bild: MATTIAS MODÉEN SKYTTEKUNG 2012. Den säsongen vann Mattias Svensson den interna målligan i Grebbestad. Han gjorde då 22 mål när GIF vann division 4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden