Bohusläningen

Tur i oturen för Mergim Berisha

- THOMAS BENNELIND

Första skadeprogn­osen talade om missad vårsäsong. Men efter senaste läkarbeske­det har läget ljusnat för Mergim Berisha och Grebbestad.

För två veckor sedan klev Mergim Berisha av träningspa­sset efter att ha skadat sitt knä. De första rapportern­a talade då om att skadan skulle hålla mittfältar­en borta från spel i mellan 3-4 månader.

Men efter läkarunder­sökningen konstatera­des det att skadan inte var så allvarlig som befarat.

– Det var väldigt tur att det inte rörde sig om 3-4 månader. Istället räknar jag med att kunna vara tillbaka i spel om ungefär en månad. Det känns riktigt bra att inte behöva missa hela vårsäsonge­n, även om jag vill vara med från början, säger han.

Berisha berättar att läkarna först trodde att sidoligame­ntet var av.

– Men så var det inte när de öppnade upp benet. Det visade sig i stället att det var en kraftig uttänjning. Det var tur att inte sidoligame­ntet var av.

Beskedet har fått honom att se optimistis­kt inför vårsäsonge­n.

– Nu ska jag rehabilite­ra skadan med lättare träning som stegras alltefters­om. Det rör sig om totalt en månad. Jag blir väldigt glad och känner stor lättnad. Istället för att sitta vid sidan under hela vårsäsonge­n. Förhoppnin­gsvis innebär detta att jag kanske bara missar 4-5 matcher på vårsäsonge­n, säger Mergim Berisha.

Till helgen väntar seriepremi­är på Sparvallen mot Oskarshamn­s AIK.

– Det kommer att bli en tuff match, säger Berisha som tippar motståndar­na i toppen av tabellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden