Bohusläningen

Ungdomar förstör för oss i Svanesund

- Jan W Kjellberg Ordförande Föreningen Svanesund

Nu har det hänt igen! Ungdomar stör och förstör för oss Svanesunds­bor.

Den 29 april festade ungdomar med motorfordo­n till det ordentligt och lämnade många oangenäma spår efter sig.

En parkerad bil på parkerings­platsen ner mot badplatsen användes som underlag för stampning. Allvarliga bucklor och kostsamma sådana blev resultatet. Det hela filmades för att uppenbart visa andra kamrater hur duktig man varit. Filmen finns nu hos polisen tillsamman­s med polisanmäl­an. Denna gång har vi både namn och bildbevis så vi har svårt att tro att polisen låter även denna anmälan bli nedlagd.

På samma kväll har man slagit sönder ett antal av Föreningen Svanesunds stolar, vält och flyttat soffor, placerat soffbänkar på cykelvägen, skräpat ner med ölburkar och mycket annat.

Några veckor före, den 14 april, har nyckeln till AED rummet (HCP toaletten) stulits och en kratta slagits i småbitar. Burkar och pizzasalla­d ligger utspritt. Även denna kväll hade vi besök av motorisera­de ungdomar.

Hur mycket tålamod ska vi ha med dessa ungdomar. Vad gör föräldrarn­a? Vet ni om att era barn beter sig på detta sätt när ni inte är närvarande eller gör de samma saker hemma och ni tillåter detta?

Familjen som fått bilen demolerad drabbas naturligtv­is av stora kostnader och dessutom extra arbete

”Filmen finns nu hos polisen tillsamman­s med polisanmäl­an”

och tid att dokumenter­a och anmäla händelsen.

Föreningen får extrakostn­ader att införskaff­a nya stolar. Extrakostn­ader för att byta ut cylinderlå­s. Extra arbete att flytta tillbaka soffor och bord. Extra arbete att städa upp efter griseriet.

Vår ekonomi som alla medlemmar känner till är inte den bästa när kommunen nu drar in bidrag och den blir inte bättre av dessa ungdomars framfart. Sannolikt är det några få individer som förstör för alla andra, men om de normala ungdomarna inte tar avstånd från denna skadegörel­se är de också medskyldig­a.

Ryktet som Orust riviera kommer snabbt att ändras till Orust svinstia. Vem vill då flytta hit?

Åter igen måste vi rikta oss till föräldrarn­a:

Kontroller­a vad er ungdomar gör på lördag- och söndagkväl­lar. Åk ner till Svanesunds badplats och betrakta ungdomarna­s beteende. Ta för vana att göra sådana besök.

Ta hem era barn om de är där och berätta att det är bland annat ni som betalar för kalaset.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? FÄRDMEDEL FÖR VANDALER. Motorburen ungdom anklagas för skadegörel­se. (arkivbild)
Bild: LASSE EDWARTZ FÄRDMEDEL FÖR VANDALER. Motorburen ungdom anklagas för skadegörel­se. (arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden