Bohusläningen

Bakslag i bygget av nya Kungshamns­vallen

- SARA LUNDIN 0522-99000 sara.lundin@bohuslanin­gen.se

Allmänna Arvsfonden avslog deras ansökan. Nu ställer Kungshamns IF hoppet till en ny plan för byggandet av den nya Kungshamns­vallen.

Förra skrev Bohuslänin­gen om Kungshamns IF och det planerade bygget av nya lokaler som skulle ge plats åt flera nya inriktning­ar hos föreningen. Bland annat handlade det om att starta upp en satsning på seniorer och att skapa en mötesplats för e-sportare. Alla lokaler ska dessutom tillgängli­ghetsanpas­sas och föreningen ska starta upp en parasports­ektion.

FÖRENINGEN GICK DÅ och väntade på ett besked från Allmänna Arvsfonden som eventuellt skulle ge dem fem miljoner som saknades till projektet.

Men när svaret kom så avslog de ansökan.

– De har sina kriterier att förhålla sig till. Det handlar det om att det redan finns omklädning­srum som är tillgängli­ghetsanpas­sade i Kungshamn, säger Daniel Nordström från Kungshamns IF:S styrelse.

NU SKA FÖRENINGEN göra om sin ansökan och justera på sina byggplaner för att göra Kungshamns­vallen ännu mer tillgängli­ghetsanpas­sad och på så sätt hoppas de att fonden beviljar ansökan.

– Vi är fortfarand­e hoppfulla och tror på det, säger Daniel Nordström.

Planen var att bygget skulle starta i slutet av sommaren och den planen ligger fortfarand­e fast, men det kan hända att den skjuts framåt någon månad.

DANIEL NORDSTRÖM SER inte det negativa beskedet från arvsfonden som något större nederlag.

– Vi vänder motgång till framgång igen.

 ?? Bild: KUNGSHAMNS IF ?? NY PLANERING. Med ännu mer tillgängli­ghetsanpas­sning hoppas föreningen att deras ansökan ska bli godkänd.
Bild: KUNGSHAMNS IF NY PLANERING. Med ännu mer tillgängli­ghetsanpas­sning hoppas föreningen att deras ansökan ska bli godkänd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden