Bohusläningen

FJÄRDE RAKA SEGERN

FOTBOLL: RÖSSÖ FORTSÄTTER ATT VINNA I DIVISION 1 Ett tydligt spelöverta­g ute på planen, men betydligt svårare att komma till heta målchanser. Rössö dominerade mot Skoftebyn men segersiffr­orna hölls nere.

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Efter sex minuter hade Rössö redan skapat tre målchanser mot Skoftebyns mål. Den inledninge­n skvallrade om matchbilde­n som utspelade sig i den första halvleken.

Gästerna från Trollhätta­n ställde upp med en defensiv elva och försökte att kontra vid några tillfällen, det stannade dock vid försök.

RÖSSÖS OFFENSIV MATTADES av med tiden. Emma Karnström, Anna Holmqvist och Linnéa Gustafsson hade de bästa lägena men Caroline Jönsson i målet räddade det som inte missade målet. Spelöverta­get för hemmalaget var totalt, men utdelninge­n var noll under de första 45.

Anna Holmqvist fortsatte att vara planens mest skottvilli­ga spelare i inledninge­n av den andra halvleken. Utdelninge­n kom sedan i den 54:e minuten. Lagkaptene­n Malin Skoglund slog en hörna från vänster som hennes mittbacksk­ollega Ellen Alström nickade fram till Emma Karnström. Rössös anfallare stod rätt och kunde relativt enkelt sätta 1-0.

Efter målet fortsatte Rössö att dominera matchen. Skoftebyns mittback Anna Larsson höll upp lagets försvar bra och målchanser­na var lätträknad­e.

Anna Holmqvists skott är det ändå svårt att försvara sig emot. Mittfältar­en fick läge att ladda med sin höger från cirka 20 meter och då brukar det bli farligt. ”Honken” satte 2-0 nära högerkryss­et med dryga 20 minuter kvar.

Anna Holmqvist var nära att lyckas med ett ännu svårare nummer strax efteråt. Den här gången räddade ribban Skoftebyn från fler insläppta mål. 3-0 gjordes istället av Emma Karnström som rundade Caroline Jönsson innan hon slog in sitt fjärde mål för säsongen.

Segern var klar – och Rössölaget­s fjärde raka – men kunde i ärligheten­s namn ha varit ännu större.

?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? TRÅNGT. Skoftebyn spelade lågt och Rössö fick kämpa hårt för segern.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N TRÅNGT. Skoftebyn spelade lågt och Rössö fick kämpa hårt för segern.
 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? MÅL IGEN. Anna Holmqvist satte ett snyggt långskott.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N MÅL IGEN. Anna Holmqvist satte ett snyggt långskott.