Bohusläningen

Eric Kallberg

FOTBOLL: TALANGEN HAR VARIT SKADAD HALVA TIDEN I ODDEVOLD

-

Inte en enda match på två och ett halvt år. Då bestämde sig den skadedrabb­ade Eric Kallberg för att ta ett par kliv nedåt. – Jag ska njuta av fotbollen, säger Gillebys återvändar­e.

Det har gått fem år sedan Oddevold värvade Eric Kallberg från Gilleby IF. 18-åringen hade då bara spelat i division 5 men imponerade så mycket att han fick ett kontrakt i division 1-laget i Uddevalla.

Talangen visade han upp omgående. Under sina tre första år i spelade yttermittf­ältaren nära 50 seriematch­er och tog för sig mer och mer. Men på hösten 2015, i seriens näst sista omgång, var olyckan framme. Den 25 oktober gick korsbandet i knäet av.

Operatione­n gick bra och ett drygt halvår senare var han tillbaka. Men under Oddevolds sommarläge­r fick han ont igen och knäet svullnade upp.

– Då körde jag rehab igen och var tillbaka våren 2017. Det funkade i två månader och jag var med på bänken i några seriematch­er. Sedan sket det sig och jag fick operera bort brosk som läkarna trodde skavde. Sedan började jag träna på hösten men det kändes inte bra ändå, berättar Eric Kallberg.

SÅ LÅNGT HADE han missat två hela säsonger men mittfältar­en ville inte ge upp fotbollen. Han genomförde ett tufft rehabilite­ringsprogr­am och gjorde ett ordentligt comebackfö­rsök under vintern. Hård träning gav starkare muskler, men trots alla timmar i gymmet fick han dåliga reaktioner i knäet när han klev ut på fotbollspl­anen.

Då är vi framme vid våren 2018 och försäsong med Oddevold.

– Jag var med i tre veckor kanske och inte ens varje träning. Då fick jag svullnader på båda knäna och kände att det inte går. Jag orkade inte mer.

Samtalet till Oddevold för att lämna det tråkiga beskedet var tungt.

– Jag satt och väntade med telefonen i tre timmar. Det var tufft för jag ville inte att det skulle vara över. När det var gjort så lättade det över bröstet för att jag kunde slappna av, säger den nu 23-årige före detta Oddevoldsp­elaren.

Fotbollen ville han ändå inte

 ??  ?? KLIVER NEDÅT. Eric Kallberg, meriterat nyförvärv i division 5-klubben Gilleby IF. ”Det känns skönt att slappna av ett
KLIVER NEDÅT. Eric Kallberg, meriterat nyförvärv i division 5-klubben Gilleby IF. ”Det känns skönt att slappna av ett

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden