Bohusläningen

Återvänder

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

ge upp. Och här passade moderklubb­en Gilleby in igen. Eric Kallberg har skrivit över sig till Orustklubb­en och har redan börjat träna med laget på Tavlebords­vallen.

– Det känns skönt att slappna av ett år. Ta ett brejk, bara njuta av fotbollen och inte behöva köra för fullt. Vi får se hur mycket jag kan vara med, säger han.

I Gillebys division 5-lag spelar många av kompisarna och nu ska Eric passa på att ha ett längre sommaruppe­håll och andra saker som han inte hunnit med under ett par år.

NÄR DET BLIR dags att kliva in på planen igen är det i en annan roll än tidigare. Att spela ytter som springer längs kanterna är inte det optimala med en lång skadehisto­ria bakom sig. Nu väntar en mer central position.

– Jag får använda min erfarenhet som jag fått, ha mer boll och vara mindre i rörelse, säger lagets mest rutinerade spelare med ett leende. ERIC KALLBERG siktar uppåt med Gilleby

Skadeprobl­emen som funnits – och fortfarand­e finns – beror troligen på att korsbandet sitter för långt upp och knäet ”hoppar till”. Något som gör det ostabilt. Det är inte säkert att en ny operation skulle hjälpa heller vilket gör att Eric nu bara får vänta och se hur kroppen reagerar.

– JUST NU kan jag gå, springa och göra ganska mycket som en vanlig människa kan. Men jag vill ju lira boll och hjälpa laget upp till fyran, de har aldrig varit där så det är dags. Jag kommer nog inte att vara så bra här i början utan det får ta några månader för att komma in i det. Jag får anpassa mig.

Om han någon gång får ordning på det skadade knäet är det möjligt att det blir en ny satsning på högre nivå igen. Det får framtiden utvisa.

– Jag brinner för att spela fotboll men det har tagit ett litet stopp just nu, säger Gillebyspe­laren.

”Jag vill ju lira boll och hjälpa laget upp till fyran, de har aldrig varit där så det är dags”

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? år”, säger 23-åringen som därmed lämnar Oddevold.
Bild: ERIK WEIEFORS år”, säger 23-åringen som därmed lämnar Oddevold.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden