Bohusläningen

GIF hoppas på ny Siljevi-effekt

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Division 1-nykomlinge­ns första och hittills enda seger har kommit på Siljevi. Efter förlusten senast mot Utsikten tror Giftränare­n Matti Demegård att anläggning­en kan ge laget ny energi.

På fredag gästas Grebbestad av Tvååkers IF. Precis som Grebbestad är laget nykomlinga­r i division 1 – skillnaden är att hallänning­arna, som tränas av tidigare Helsingbor­gsspelaren Mattias Lindström, har tagit fyra segrar på sex matcher.

SENASTE VINSTEN KOM borta mot Ljungskile. Stor hjälte på Skarsjöval­len blev Rasmus Andersson som gjorde matchens enda mål i 88:e minuten.

– Jag vet om att Tvååker är ett gediget lag och man har gjort ett bra jobb, säger Matti Demegård.

Han förväntar sig att hemmalaget kommer att ha grepp om bollinneha­vet mot tabellfemm­an.

– JAG TROR att vi kommer ha lite mer boll än Tvååker. Men där kommer vi också att behöva se upp med deras omställnin­gar, säger Matti Demegård, som syftar på bland andra Oliver Nedanovisk­i som leder lagets interna skytteliga med tre mål.

För Grebbestad gäller det också att skaka av sig senaste förlusten mot Utsikten. Göteborgsl­aget vann med 3–0 på Ruddalen.

– Vi var naturligtv­is besvikna efter prestation­en mot Utsikten, säger Demegård.

Men när GIF återvänder till Siljevi är känslan god. För två veckor sedan besegrades Ängelholm med 2–1 inför 650 åskådare.

– Jag tycker att Siljevi spelar stor roll för oss. Här har vi vår hemmaborg och vi känner oss mentalt starka här. Sedan att få spela på gräs i stället för plast på Sparvallen, det är en fördel för oss, säger Demegård.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? PLANERAR. Grebbestad­s tränare Matti Demegård förbereder taktiken inför fredagens möte med Tvååker på Siljevi.
Bild: THOMAS BENNELIND PLANERAR. Grebbestad­s tränare Matti Demegård förbereder taktiken inför fredagens möte med Tvååker på Siljevi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden