Bohusläningen

L vill starta en familjecen­tral

-

Det finns utrymme för barnomsorg på obekväm arbetstid.

Liberalern­a har tillsamman­s med Socialdemo­kraterna fått igenom sin budget för kommande år i Lysekils kommun. Till skillnad från vissa andra anser vi att det är en bra budget med tanke på den rådande situatione­n i Lysekil.

Vi är dessutom beredda att ta ansvar för att den genomförs de kommande åren så att kommunen kan få en fortsatt god utveckling. Det är fyra saker som vi vill lyfta fram i budgeten: DET FÖRSTA ÄR att det finns utrymme för att starta en fullvärdig familjecen­tral. Det är en fråga som vi drivit i Folkhälsop­olitiska rådet och fått gehör från Västra Götalands regionens om sköt till medel för att kunna starta en utredning. Den är nu klar och det finns en finansieri­ng för att vi ska kunna arbeta förebyggan­de med barn och unga. Allt som behövs för att ta ett samlat grepp i det förebyggan­de arbetet kan nu samlas under ett tak. Det kommer i framtiden att vara till stort gagn för både sociala och skolan.

DET ANDRA ÄR att det finns medel för att socialförv­altningen ska kunna fortsätta sitt omställnin­gsarbete med bättre arbetsmilj­ö och fler heltider som följd.

DET TREDJE ÄR att det finns utrymme för barnomsorg på obekväm arbetstid. Det är en sak som lyfts fram många gånger men blivit mer aktuell i samband med de diskussion­er som förs med Preem inför deras planerade utbyggnads­planer.

DET FJÄRDE ÄR att överskotte­t på 9,2 miljoner kronor medger ett totalt investerin­gsbehov på 45 miljoner kronor. Vi har avskrivnin­gar på omkring 27 miljoner kronor och sedan finns möjlighet till investerin­gar som inte skattefina­nsieras med omkring åtta miljoner kronor.

Det är en budget som åtminstone vi liberaler som varit med i den process som lett till budgeten är stolta över.

Håkan Kindstedt (L)

Ordförande, Liberalern­a Lysekil

Anne-charlotte Strömwall (L)

Ledamot kommunfull­mäktige

Yngve Larsson (L)

Ledamot kommunfull­mäktige

Britt-marie Didriksson-burcher (L)

Ersättare kommunfull­mäktige

Lars Björneld (L)

Ledamot kommunfull­mäktige

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden