Bohusläningen

När är det Järnbrons tur att få en ny beläggning och snyggas till?

-

Sedan mars 2012 bor jag på Söder rätt nära Järnbron. Då jag var rörelsehin­drad tyckte jag att bron var obehaglig både i rullstol och att gå på med rollator och senare med gångstavar. De grova plankorna var bara delvis och ojämnt täckta av asfaltrest­er.

Något av våra första år stängdes bron av och var avstängd en lång period för renovering. Plankorna togs bort, men lades till slut tillbaka utan att asfalten åtgärdades. Då utlovades att bron skulle få ny asfaltbelä­ggning snarast möjligt. Tiden gick och inget hände.

Hösten 2016 ljusnade det – en skylt meddelade att bron skulle stängas av för asfalterin­g. Då var det trots allt inte bortglömt! Efter några dagar var skylten borta!!

Den 4 september 2017 hade jag upptäckt Kontaktcen­ter och mejlade ett par frågor, dels om när renovering­en hade utförts och dels om när den snara asfalterin­gen skulle göras. Efter någon dag fick jag svar. ”Järnbron renoverade­s mellan april och juni 2003.”

Månaderna stämde nog, men året 2003 var nio år innan vi flyttade in och jag hade kunnat följa hela renovering­en. Rätt år måste ha varit 2013 och alltså hade tre år gått. Svaret på andra frågan var ”så sent på året kunde man inte asfaltera Järnbron ” (början

Höll inte budgeten hösten 2016 för att asfaltera ca 200 kvadratmet­er bro

av september!) Tidigast på försommare­n 2018 skulle det kunna bli. Träbron asfalterad­es ett antal veckor senare! Mycket märkligt!

Nu är det högsommar. Som förväntat har ingenting hänt. Tänker man hävda som ursäkt att vi inte fick någon försommar i år?

Frågor till Gatukontor­et: Höll inte budgeten hösten 2016 för att asfaltera ca 200 kvadratmet­er bro? Är det så stora klimatskil­lnader mellan Träbron och Järnbron? Har Gatukontor­et över huvudtaget någon plan som innefattar Järnbron? Vad säger den? Hur kan ni stå ut med kritiken att inte klara av att avsluta ett jobb på fem eller blir det kanske sex år eftersom det snart är september och då kan ju inte Järnbron asfalteras. Att det främst är rörelsehin­drade personer som drabbas – skaver det inte alls?

En saga har ofta verklighet­sbakgrund och kan tjäna att belysa brister hos människor och ofta hos ”överheten”.

 ??  ?? RENOVERING. När ska Järnbron i Uddevalla tas om hand? undrar insändarsk­ribenten.
RENOVERING. När ska Järnbron i Uddevalla tas om hand? undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden