Bohusläningen

(S) satsar på skolan i Sotenäs

-

Genom att vi skapar parallellk­lasser så får lärare större möjlighet att planera, utvärdera och utveckla undervisni­ngen

Vi vill att det i en framtida skolorgani­sation ska vara fokus på en likvärdig utbildning för alla elever präglad av hög kvalité, behörig personal och i moderna lokaler.

Genom att vi skapar parallellk­lasser så får lärare större möjlighet att planera, utvärdera och utveckla undervisni­ngen. Detta ger lärarna möjlighet att koncentrer­a sig på färre ämnen och samarbeta i klasserna.

Det ska vara möjligt att skapa attraktiva tjänster med behöriga lärare och då behöver vi också kunna erbjuda heltidstjä­nster och bättre arbetsmilj­ö. Vi behöver ha lärare i våra skolor som är behöriga att undervisa och sätta betyg i sina ämnen. På färre skolenhete­r får rektorn mer tid och möjlighet att leda det pedagogisk­a arbetet.

När elevhälsan kan vara mer närvarande på färre enheter så gör det att man kan arbeta mer förebyggan­de för att motverka den psykiska ohälsan som ökar hela tiden och stötta det pedagogisk­a arbetet för högre måluppfyll­else. Det ger också större valfrihet för eleverna både pedagogisk­t och socialt. Socialdemo­kraterna i Sotenäs vill se alla barn lyckas!

Annica Erlandsson (S)

2 vice ordförande Utbildning­snämnden

Therese Mancini (S) Lotta Johansson (S) Kenth Östergren (S)

För Socialdemo­kraterna i Sotenäs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden