Bohusläningen

”Bra att Uddevallak­alaset görs om till det bättre”

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Renovering­arna i centrum pågår för fullt. Därför har en Uddevallak­alaset fått en ny tappning. Något som uppskattas av besökarna. – Det behöver förnyas, säger Samir Persson.

27 grader. Det stod temperatur­mätaren på när Uddevallak­alaset inleddes på lunchtid under torsdagen.

Men trots hettan var folk på gott humör. De tidiga gästerna sökte sig både till maten och de olika åkattrakti­onerna på tivolit. Churros, langos, pizza, hoppborg, tävlingar. Listan på aktivitete­r är lång.

I ÅR ARRANGERAS kalaset delvis på nya platser i Uddevalla. Detta på grund av de ombyggnads­projekt som pågår vid Kungsgatan och Kungstorge­t. Bland annat har Norra hamngatan fått utökat förtroende. Där kommer den stora restaurang­delen att vara.

Några av de första som Bohuslänin­gen stötte på vid tivolit på parkeringe­n vid Kampenhof var Samir Persson, Adrian Eriksson, Jasmine Persson och Anton Persson.

Adrian hade just vunnit en nallebjörn och pappa Samir var nöjd med det han har hunnit se av kalaset hittills.

– Vi stannar hemma i värmen man behöver inte åka utomlands nu. Jag tycker det är bra att Uddevallak­alaset görs om till det bättre. Det behöver förnyas, säger han och fortsätter:

– Det här är kul, men det Fredag * Lördag * Uddevalla swimrun. Följ loppet som publik från Svenskholm­en, Bodele eller vid start och mål utanför Gamla Badhuset. Start kl 12.00. * Uddevallak­alasets Starkaste Man. Deltävling­ar kl 16, 17, 18, 19. Prisutdeln­ing kl 19.30. Norra Hamngatan. är ju främst för barnen.

BESÖKAREN PATRIK NIEMI som åt sockervadd tillsamman­s med dottern Tara är skeptisk till planeringe­n.

– Jag tycker det är dåligt planerat. Renovering­en kanske borde ha varit färdig eftersom man visste om när kalaset skulle vara. Men annars är upplägget bra tycker jag, säger han och fortsätter:

– Tara fyller år i morgon så det här är lite förkalas kan man säga. GRÄSTORP: En ledig polisman ska ha sett en man som han visste var efterlyst för brott igår kväll. Han larmar sina kollegor och en patrull får syn på bilen. Därefter följer en kortare biljakt. När mannen grips sväljer mannen vad han uppger är en hel del heroin. Utöver det säger mannen att bilen ska vara full med sprängdeg och gasolflask­or. Nationella bombskydde­t kalllas till platsen för att undersöka bilen efter att räddningst­jänsten stängt av väg 186 och polis utrymt sex villor.

 ?? Bild: FANNY EDSTAM ?? FULL FART. Gyltene Ademi med dottern Florentina Ademi och hennes kusiner Alma Cimili och Albion Cimili.
Bild: FANNY EDSTAM FULL FART. Gyltene Ademi med dottern Florentina Ademi och hennes kusiner Alma Cimili och Albion Cimili.
 ??  ??
 ??  ?? NALLEVINST. Samir Persson, Adrian Eriksson, Jasmine Persson och Anton Persson.
NALLEVINST. Samir Persson, Adrian Eriksson, Jasmine Persson och Anton Persson.
 ??  ?? LYXFIKA. Patrik Niemi äter sockervadd tillsamman­s med dottern Tara Niemi.
LYXFIKA. Patrik Niemi äter sockervadd tillsamman­s med dottern Tara Niemi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden