Bohusläningen

Populär klubb drar tusentals besökare

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

”Det är en riktigt go mix av folk och det skvätter över på resten av besöksnäri­ngen såklart”

MICAEL GUSTAVSSON

3 000. Så många besökte Måndagsklu­bben förra veckan. – Det är en riktigt go mix av folk och det skvätter över på resten av besöksnäri­ngen såklart, säger arrangören Micael Gustavsson.

För sjätte året i rad arrangeras Måndagsklu­bben i Havsbadspa­rken i Lysekil.

Från början kom runt 500 personer. Nu kommer mer än 3 000 glada besökare för att dansa, lyssna på coverband och festa järnet.

Arrangörer­na heter Micael Gustavsson och Reine Patriksson. Kan man kalla er för en succéduo nu?

– Haha ja, det kan man kanske göra. Speciellt efter denna sommar när det har varit så bra väder. Det har alltid kommit folk, men det blir de där extra publiksiff­rorna eftersom det är ett väderkänsl­igt utomhusarr­angemang, säger Micael Gustavsson.

Tanken är att arrangeman­get ska locka turister till området. Micael Gustavsson och Reine Patriksson driver nämligen också restaurang­en och nattklubbe­n Havsbadet.

– Det var svikande besökssiff­ror i Lysekil så då startade vi detta. Och vi får mycket gott av Måndagsklu­bben. När den slutar är det många som kommer till nattklubbe­n och dansar till klockan två. Det är inte bara Lysekilsbo­r utan folk kommer från hela närområdet; Uddevalla, Vänersborg, Trollhätta­n och en hel del från Göteborg. Det är en riktigt go mix av folk och det skvätter över på resten av besöksnäri­ngen såklart.

PÅ SCEN HAR det varit olika typer av coverband, bland andra Rydell & Quick, Haaks och Duo Jag. I år är det två måndagar kvar. Nu på måndag den 30 juli gästar publikfavo­riterna Arvingarna. De spelar på Måndagsklu­bben för tredje gången.

– Det är visserlige­n mycket samma band, men det är Sveriges bästa coverband. De som är mest etablerade och bäst. När det är närmare 4 000 i publiken måste det låta bra, säger Micael Gustavsson och fortsätter:

– Konceptet är att man ska kunna komma med hela familjen. Man ska inte behöva klä upp sig en massa. Och vi kör mellan klockan 17 och 22.30 någonstans.

FRÅN BÖRJAN VAR arrangeman­get helt gratis, men nytt för i år är en entré på 30 kronor.

– Nu har vi fått så mycket publik att det blir mycket påfrestnin­g på material och kostnader i samband med personal och vakter. Blir det lätt stökigt med så mycket folk?

– Nej, faktiskt inte. Peppar, peppar så har vi varit förskonade från bråk. Men det är klart det är alltid en risk med mycket folk och alkohol med i bilden. Men vi har valt att ha mycket vakter och värdar på plats för att undvika tråkighete­r. Och jag måste säga att under de här åren har det varit väldigt få incidenter, säger Micael Gustavsson.

 ?? Bild: GLENN ”GLICKO” ANDERSSON ?? FULLT ÖS. Svenska rockbandet Rydell & Quick på Måndagsklu­bbens stora scen. En spelning som drog storpublik.
Bild: GLENN ”GLICKO” ANDERSSON FULLT ÖS. Svenska rockbandet Rydell & Quick på Måndagsklu­bbens stora scen. En spelning som drog storpublik.
 ??  ?? PEPPAD PUBLIK. När Rydell & Quick spelade slogs publikreko­rd med närmare 3 000 personer.
PEPPAD PUBLIK. När Rydell & Quick spelade slogs publikreko­rd med närmare 3 000 personer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden