Bohusläningen

Frida Kinhult på jakt efter ett nytt Em-guld

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Ifjol var hon med och vann lagem för juniorer. För två veckor sedan blev hon Europamäst­are i lag för damer. Nu jagar Frida Kinhult en ny Europatite­l.

– Det vore sjukt kul om jag kunde vinna två Em-guld samma år, säger hon.

Det kan verkligen bli en månad att minnas för 18-åriga Kinhult från Skaftö. 15 juli var hon med i det svenska laget som tog guld i EM i Österrike. Snart väntar studier på college i Florida, men innan dess har hon goda möjlighete­r till en dubbel genom att vinna individuel­la EM för amatörer som spelas på Penati, norr om Bratislava i Slovakien.

MEN OM DEN drömmen ska leva vidare måste det bli två riktigt bra avslutande rundor. Under onsdagen inledning fick hon den start hon önskade och slutade med sex under par efter sju birdies och en bogey på den ganska svårspelad­e bana.

– Den har många platåer och ställer mer krav på tanke än de flesta andra banor och det gäller att man hela tiden placerar sig rätt.

Under torsdagen gick hon ut som tvåa av 144 spelare för att jaga sin vän, tyska Esther Henseleit från Tyskland som då låg två slag före.

TORSDAGENS TRE FÖRSTA hål började exakt som onsdagen med två birdies och ett par. De därpå sex följande hålen resulterad­e i två bogeys och en birdie vilket innebar att hon efter halva rundan var tre slag över onsdagens resultat i samma läge. De sista nio fortsatte Kinhult att spela stabilt, men saknade en eller annan birdie för att dela eller ta hand om topplatsen. Istället blev det två olyckliga bogeys på de två sista hålen och slutresult­atet 73 att jämföras med onsdagens 66 vilket * Kinhult har i år spelat sex tävlingar, klarat cutten i samtliga och har förutom två segrar tagit ytterligar­e tre topp-tio-placeringa­r

* Hennes snittscore för året är 70,38.

* Kinhults bästa score i år är 64 (-8) vid lag-em.

* Under den delen av karriären som finns i statistike­n har hon under 88 tävlingar elva segrar, fyra andraplats­er och 34 övriga topp10-placeringa­r

* Med 79 klarade kval på 88 starter är kvalprocen­ten 90.

* Sammantage­t har Frida Kinhult en snittscore om 76,11 slag. också medförde att hon åkte nedåt i resultatli­stan.

– Segt att sluta med två bogeys förstås. Det blåste ganska mycket på de sista hålen vilket gjorde det extra besvärligt, säger hon.

Tyska Henseleit avslutade på samma sätt, men behåller ledningen.

KINHULT MÅSTE RASA rejält för att inte ta sig till den sista rundan på lördag, men det är hon inte orolig för. Istället pratar hon om att gasa på

– Det finns mer att hämta, men det blir till att hitta feelingen igen. I dag var allt lite sämre, men framför allt puttarna som kostade några birdies, säger hon efter några timmars träningspa­ss direkt efter avslutad runda.

– Nu känns det bra igen så det tar jag med mig till de avslutande 36 hålen. Mycket kan hända ännu.

 ?? Bild: GÖRAN SÖDERQVIST ?? JAGAR. Frida Kinhult har chansen till en gulddubbel, men då krävs mycket bra spel under de kommande dagarna.
Bild: GÖRAN SÖDERQVIST JAGAR. Frida Kinhult har chansen till en gulddubbel, men då krävs mycket bra spel under de kommande dagarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden