Bohusläningen

Två Sm-silver till Lind

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Uddevalla cykelklubb­s unge talang Oscar Lind fortsätter att skörda framgångar i mountainbi­ke. Nu har det blivit två Smsilver att lägga till den växande prissamlin­gen.

Årets SM kördes på Frösön utanför Östersund där åkarna ställdes inför tekniskt svåra och snabba banor.

För Uddevalla CK:S unga åkare i 15-16-årsklassen började det med sprint (XCE). De tävlande inledde med ett kval på tid där de 32 snabbaste av 54 startande gick vidare, sedan följde heat med fyra startande i varje start där ettan och tvåan gick vidare efter ett varv på en 800 meter lång bana där även den minsta miss kunde bli utslagsgiv­ande.

UDDEVALLAS OSCAR LIND hade först inte tänkte starta på grund av halsont, men kom ändå till start. Väl på banan körde Lind mycket snabbt och säkert vilket till slut också räckte för ett Sm-silver före trean Isak Garfvé från IK Jarl Rättvik, men bakom vinnande Viktor Lindquist från Kolmårdens Mountainbi­keklubb. SILVER GÅNGER TVÅ. Klubbkompi­sen Kevin Törnblad trodde inte att han hade så mycket att hämta i det 54 man stora startfälte­t, men lyckades ändå kvala in till åttondelen där det tog stopp. UCK:S Amanda Zachariass­on i F15/16 gick inte vidare från kvalomgång­en.

Efter en dags vila väntade nästa moment, varvbanan (XCO). Oscar Lind och Kevin Törnblad ställdes här inför tre varv på en 5,1 kilometer lång slinga.

Oscar Lind gjorde tillsamman­s med segraren från torsdagens XCE, Viktor Lindquist från Kolmården, en utbrytning efter det första varvet. De senaste veckornas förkylning och halsont hade dock satt sina spår och Lind fick till slut släppa Lindqvist med knappt ett varv kvar och var till slut knappa halvminute­n efter i mål. Ett nytt silver kunde han dock säkra med 17 sekunders marginal till trean Melker Hedrén, Varberg mountainbi­ke club.

UCK:S KEVIN TÖRNBLAD fastnade i en klunga som körde ihop i starten, men körde upp sig till en 35:e plats av 52. Amanda Zachariass­on F15-16 cyklade samma distans och kunde efter stabil körning säkrade en fin sjätteplat­s av de 14 deltagarna.

Uddevallas David Kangas körde i herrelitkl­assen där SM avgjordes under sju varv på samma bana som juniorerna. Kangas, nyligen tvåa på hemmatävli­ngen Uddevalla MTB efter en riktigt kraftanstr­ängning, gick hårt ut även här. Han hängde också med bra i toppen, men en oturlig punktering förstörde planerna på en framskjute­n slutplacer­ing. Istället blev det till att rulla in på 16:e plats.

 ?? Bild: PRIVAT ?? i Östersund. Oscar Lind kom hem med två medaljer från Sm-veckan
Bild: PRIVAT i Östersund. Oscar Lind kom hem med två medaljer från Sm-veckan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden