Bohusläningen

Uddevalla på jakt efter ny tränare

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Truppen har bara några tomma platser men ännu är det oklart vem som ska träna Uddevalla hockey club kommande säsong.

Tidigare i år presentera­de ishockeykl­ubben en ambitiös och långsiktig satsning för att utveckla verksamhet­en. I planen finns flera delar, men sportsligt vill UHC bland annat inlednings­vis ta sitt representa­tionslag till division 2.

”Jag får nog säga att det ser oförskämt bra ut”

General manager, Uddevalla HC

Förre elitspelar­en Johan Wackfelt, ishockeyfo­strad i Munkedal, och med erfarenhet från bland annat Brynäs, har med titeln general manager fått uppdraget att leda arbetet.

Under sommaren har A-truppen i det närmaste spikats.

– Jag får nog säga att det ser oförskämt bra ut. 21 spelare är redan kontrakter­ade vilket är en stor skillnad mot tidigare år då vi fått slita för att få ihop fyra femmor.

JOHAN WACKFELT

KVAR ÄR TRE platser som reserverat­s för spetsvärvn­ingar. Där pågår arbetet för fullt.

– Jag vill väl inte riktigt gå ut med det ännu, men vi hoppas på några spelare som ska sticka ut lite i truppen. Det vi söker är bra spelare, men som också passar in i vårt tänk. När det gäller resten av truppen har vi sökt unga spelare, dels utifrån, dels egna produkter som varit ute och nu vänder hem.

När det gäller tränarfråg­an blev det ingen fortsättni­ng med Kjell Johansson.

– Det var ett gemensamt beslut. Kjell har gjort ett fantastisk­t jobb under tiden här, men i samband med att vi bygger om så vill vi satsa på en annan spelidé så vi var överens om att tacka varandra för den här tiden, säger Johan Wackfelt.

Vem som tar över rollen som chef i båset är oklart. Även där pågår ett intensivt arbete.

– VI HAR haft nio tränare som varit intressera­de, men hittills har det inte klickat med någon av dem, säger Wackfelt och betonar vikten av att hitta en person som dels är lämplig för det sportsliga uppdraget, men som också kan vara med och driva klubbens utveckling­sresa på lång sikt.

Det finns en kort lista på tre personer som klubben nu väljer mellan, men Wackfelt känner ingen stress.

– Det är ju långsiktig­het i det vi gör nu. Därför måste det bli rätt person och sedan ska betydligt större staben runt omkring laget också vara rätt, men innan vi går på is i slutet av augusti ska allt det vara klart.

 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? BYTER TRÄNARE. (infälld) Uddevalla HC är i slutfasen av en nyrekryter­ing, berättar klubbens general manager Johan Wackfelt
Bild: CHRISTER LINDGREN BYTER TRÄNARE. (infälld) Uddevalla HC är i slutfasen av en nyrekryter­ing, berättar klubbens general manager Johan Wackfelt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden