Bohusläningen

”Hade aldrig kunnat tro på den här utveckling­en”

-

OERHÖRD UTVECKLING. Gävleträna­ren Rauno Pöllänen har verkligen fått fart på sjuårige valacken Västerbo Grosbois. Hästen har i Raunos regi svarat för insatser som han tidigare inte varit i närheten av. Man kan onekligen fråga sig hur den fantastisk­a förändring­en kommer sig?

- Vi fick in hästen i träning i fjol och då fick man höra av alla att hästen inte hade något löphuvud och inte ville något. I det läget var det inget som gjorde att man kunde tro på den fina utveckling han sedan fått, säger Pöllänen.

Sjuåringen har gjort 16 starter sedan han kom till stallet och ser man till resultaten så måste man säga att det varit imponerand­e: Fyra segrar, två andraplats­er, tre tredjeplat­ser, fem fjärdeplat­ser och en femteplats och en oplacerad är fina siffror för hästen som ingen trodde på. I pengar har de här loppen inbringat 439 000 kronor och mycket av pengarna har hästen tjänat i bra sällskap.

- Den enda gången han var oplacerad körde jag och det var en riktig bortkörnin­g. Vi var rädda om hästen och jag satt kvar när det kördes. Han gick i mål med massor av krafter i behåll i den starten, säger lärlingen Malin Friman som körde den gången.

- Med facit i hand tror jag att det var bara bra och hästen mådde säkert bra av det. Sedan vill jag inte alls hålla med om att det handlade om en bortkörnin­g, säger Rauno.

Oavsett det så har Västerbo Grosbois svarat för idel bra lopp och främst imponeras man av hästens styrka. Något som Rauno ofta utnyttjat i loppen där man gärna ser att det blir ett högt tempo.

Den här veckan har man sjätte spår bakom startbilen­s vingar på Bollnäs. Hur resonerar man då taktiskt inför det loppet?

- Han är startsnabb och brukar följa bilen 20 meter längre än de flesta. Jag är ändå inte säker på om jag kan ta mig förbi ettan (Mårten Marje), men jag kommer att köra rejält för att komma först även om han går bra också i dödens och alltid håller farten.

- Om jag skulle få svar så ser jag till att hålla farten uppe och inte lämna något åt slumpen. Jag vet i alla fall att jag kommer med en häst som håller formen, slutar Rauno, som för övrigt verkar vara på väg mot ett fint år för stallet trots att man stoppats en del av infektione­r i sommar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden