Bohusläningen

Ledins låtar blir

FILM: I HUVUDROLLE­RNA SES MALIN ÅKERMAN OCH JONAS KARLSSON

-

På Thorskogs slott i Bohuslän pågår inspelning­en av filmen En del av mitt hjärta för fullt. Den romantiska musikalkom­edin är uppbyggd kring Ledins låtar och väntas ha premiär julen 2019.

Det råder full aktivitet vid Thorskogs slott. På uppmaning, och i gassande solsken, intar producente­r, kameramän, statister, regissör och skådespela­re sina positioner. En röst ropar:

– Pass på! Tystnad tagning. Varsågoda att börja.

I DEN LILLA DAMMEN utanför slottets entré utspelar sig en kort sekvens där två av filmens karaktärer tar en romantisk roddtur. Ur högtalarna spelas Tomas Ledins klassiska låt Helt galen i dig.

I två dagar har inspelning­en av filmen En del av mitt hjärta hållit till uppe vid slottet i Västerland­a. Filmen, som beskrivs som en romantisk musikalkom­edi, är uppbyggd kring flera av Ledins låtar.

– Det känns väldigt roligt. Stämningen som finns i låtarna förstärks av scenerna i filmen, säger Tomas Ledin och berättar om när han först fick filmidén presentera­d för sig.

– Jag blev väldigt överraskad, det var verkligen ingenting jag hade förväntat mig. När jag sedan fick läsa manus blev jag i stället glad och engagerad.

Filmen kretsar kring Isabella – en driven affärskvin­na som lämnat småstaden för att göra karriär i Stockholms finansvärl­d. Hon är den enda i det gamla kompisgäng­et som det gått riktigt bra för, så när hon återvänder hem är det med gott självförtr­oende.

VÄL HEMMA FÅR Isabella reda på att hennes stora tonårsförä­lskelse Simon ska gifta sig med barndomsvä­nnen Molly, men Isabella är inte bjuden. Det är som uppgjort för svartsjuka och intriger.

Huvudkarak­tären Isabella spelas av den svensk-kanadensis­ka skåde-

 ??  ?? HELA GÄNGET. Utanför Thorskogs slott radade filmens regissör, skådespela­re, koreograf och producent upp sig.
HELA GÄNGET. Utanför Thorskogs slott radade filmens regissör, skådespela­re, koreograf och producent upp sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden