Bohusläningen

Ny musikalfil­m

-

spelerskan Malin Åkerman, som på senare år mest setts i amerikansk­a produktion­er.

– Det här är första gången jag spelar in en svensk film. Det känns kul och spännande. Jag har letat efter en svensk produktion länge och det här känns helt rätt, säger hon.

TONÅRSFÖRÄ­LSKELSEN Simon spelas av Christian Hillborg och barndomsvä­nnen Molly gestaltas av Shima Niavarani. Den andra huvudrolle­n spelas av Jonas Karlsson.

– Jag spelar ekonomiche­fen Edvin – en gammal barndomsko­mpis till Isabella, som precis som de andra, blev kvar i byn, säger han.

Andra kända namn som förekommer i filmen är Marie Richardson, Johan Ulveson, Per Andersson och Johan Rheborg.

Vid dammen har roddscenen precis spelats in för tredje gången. Filmens regissör – långfilmsd­ebutanten * En del av mitt hjärta är en romantisk musikalkom­edi baserad på Tomas Ledins texter och musik.

* Filmen regissras av Edward af Sillén. Lars ”Vasa” Johansson är manusförfa­ttare och Patrick Ryborn producent. Filmen samproduce­ras bland annat med Film i Väst.

* I rollerna ses bland andra Malin Åkerman, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Marie Richardson, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson och Johan Rheborg.

* I sommar pågår filminspel­ningen delvis i Västra Götaland. Under två dagar har produktion­en befunnit sig på Thorskogs slott.

* Filmen har premiär julen 2019. Edward af Sillén – går fram till kanten och instruerar skådespela­rna i båten.

– Oerhört bra hörni! Vi tar det en gång till, säger han entusiasti­skt och ger direktiv om vad som kan bli ännu bättre.

Sedan går han tillbaka till en monitor för att titta på nästa inspelade sekvens och scenen tas om på nytt.

Filminspel­ningen har totalt sett pågått i en och en halv månad och har därmed kommit ungefär halvvägs. Edward af Sillén är nöjd med produktion­en så här långt.

– Det här känns som mitt livs roligaste äventyr. Jag är omringad de mest talangfull­a skådespela­re, ett riktigt bra manus och fantastisk musik. Jag ser fram emot att dela den magi vi skapar till det svenska folket säger han.

En del av mitt hjärta har premiär julen 2019.

MATILDA SÄDÅS

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden