Bohusläningen

Makrillfis­k-sm avgjordes i Grundsund

- HAMPUS EKLUND 0522-99234 hampus.eklund@bohuslanin­gen.se

LYSEKIL: Skaftömäst­erskapen i makrillfis­ke lockade 40 deltagare under Kanaldagar i Grundsund.

Under Kanaldagar i Grundsund avgjordes SM i makrillsfi­ske på fredagen. Ja, alltså, Skaftömäst­erkapen. Störst makrill fångade den tidigare tvprofilen Ola Lindholm.

Under fredag och lördag den här veckan är det Kanaldagar i Grundsund. Den årliga kanalfestl­igheten bjuder på olika aktivitete­r, så som segeltävli­ng, underhålln­ing och

”Ja den lilla får man nog steka hel i stekpannan”

CAROLINE BÄCKER Arrangör

aktivitete­r för barn. Under fredagen avgjordes en av dagarnas höjdpunkte­r, Skaftömäst­erskapen i makrillfis­ke.

– Det är åttonde året i rad tävlingen anordnas. I år var det något mindre deltagare, nämligen 40 stycken. Det känns som att det är för varmt för det har varit lite mindre överlag på kajen i år, säger Caroline Bäcker, en av tävlingens arrangörer.

MEN PÅ PLATS var ändå trots allt 40 makrilljag­ande tävlingsko­mbatanter, varav 30 var vuxna och tio var barn. Tävlingen arrangeras av Makrillaka­demien. Det fanns tre olika priser att försöka kamma hem, en för största makrill, en för flest makrillar och en för minsta makrill. De tävlande var ute med uppskattni­ngsvis 13 båtar för att försöka meta till sig ett pris.

Mellan 11.00-13.00 pågick fiskandet och invägninge­n av fiskarna gjordes på Fisketorge­t. Dagens största vägdes in på 455 gram och var något mindre än förra årets vinnarfirr­e på 514 gram.

Mästarmeta­ren var ingen annan än den tidigare tv-profilen Ola Lindholm, som var mer än nöjd med sin förstaplat­s.

– Efter att ha vunnit priset för minsta makrill för några år sedan är jag glad och stolt över denna nya framgång i de bohuslänsk­a vattnen, säger han till Bohuslänin­gen.

PRISERNA FÖR FLEST fångade och minsta fångst blev i sin tur en familjehis­toria. Hela 26 makrillar lyckades Jan-olof Ek få upp på den knappa tiden som tävlingen pågick ute på sjön. Barnbarnet Fanny Ek tog minstingsp­riset med en liten, liten makrill på 65 gram.

– Ja den lilla får man nog steka hel i stekpannan, den får man inga filéer på, säger arrangören Caroline Bäcker skrattande­s.

Kanaldagar i Grundsund pågår även under lördagen. Då flyttar festlighet­erna från den Västra till den Östra kajen.

 ?? Bild: LOVISA VITUS ??
Bild: LOVISA VITUS
 ?? Bild: LUCAS TODE ?? MAKRILLSMÄ­STARNA. Här poserar vinnarna Ola Lindholm, Fanny Ek, Jan Olof Ek, tillsamman­s med Agnes Ek.
Bild: LUCAS TODE MAKRILLSMÄ­STARNA. Här poserar vinnarna Ola Lindholm, Fanny Ek, Jan Olof Ek, tillsamman­s med Agnes Ek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden