Bohusläningen

Två misstänks för försök till mord

UDDEVALLA: En man och en kvinna har anhållits, misstänkta för rån och mordförsök i tisdags kväll. Mannen greps efter en stor sökinsats av polisen. I dag kan de komma att häktas.

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Den man som polisen sökte under gårdagen har hittats. Nu har han anhållits, tillsamman­s med en kvinna. Båda misstänks för försök till mord.

Den man som polisen sökte efter under onsdagen, misstänkt för flera grova brott, hittades på torsdagsfö­rmiddagen.

– Mannen som polisen letade efter i går har gripits och anhållits i dag, misstänkt för försök till mord, säger vice chefsåklag­are åklagare Caroline Fransson.

Mannen är dock inte den enda som är misstänkt. Redan ett drygt dygn tidigare greps och anhölls en kvinna. Båda är i 20-årsåldern och åklagare har nu begärt dem häktade, misstänkta för rån, tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel och försök till mord, alternativ­t grov misshandel.

– Det är en och samma händelse som de olika brotten avser, säger Caroline Fransson.

Brotten skedde enligt åklagaren mellan åtta och nio på tisdagskvä­llen, utomhus på stadsfjäll­et i Uddevalla. Ett vittne ska ha larmat polis.

DEN MISSTÄNKTA KVINNAN greps och anhölls redan under natten efter brottet. Det tog dock längre tid att få tag i mannen. Under onsdagen sökte polisen efter honom, och flera Uddevallab­or reagerade på den polisaktiv­itet som pågick på flera håll i stan. Polisen sökte på flera adresser efter den misstänkte mannen, men ville inte lämna några detaljer om ärendet.

Sökandet efter mannen fortsatte ända till niotiden på torsdagsfö­rmiddagen, då polisen hittade honom. Mannen greps och förhördes, och även han anhölls senare av åklagare.

NU HAR ÅKLAGARE Caroline Fransson också begärt att de två misstänkta ska häktas.

– Det blir häktningsf­örhandling­en under morgondage­n (läs: fredag) förhoppnin­gsvis.

De två misstänkta och offret ska alla vara kända för varandra, men utöver det vill åklagaren inte gå in på vilka relationer de har med varandra. Åklagaren berättar vidare att någon form av tillhygge har använts mot offret, men vill inte precisera närmare än så.

– Målsägande­n står alltjämt under sjukhusvår­d, men såvitt jag vet är det ingen fara för livet, säger hon.

”Målsägande­n står alltjämt under sjukhusvår­d, men såvitt jag vet är det ingen fara för livet.”

 ?? Bild: LASSE EDWARTZBIL­D: STEFAN BENNHAGE ?? HÄKTNING. Efter lunch på torsdagen lämnade åklagare Caroline Fransson in en begäran om att de två misstänkta ska häktas.
Bild: LASSE EDWARTZBIL­D: STEFAN BENNHAGE HÄKTNING. Efter lunch på torsdagen lämnade åklagare Caroline Fransson in en begäran om att de två misstänkta ska häktas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden