Bohusläningen

Alla ska känna sig trygga

-

Vi socialdemo­krater står i alla sammanhang upp för människovä­rdet och kräver krafttag mot de hatbrott som begås på grund av rasism, främlingsf­ientlighet eller hat mot Hbtqperson­er. Att bli hotad, misshandla­d, förföljd eller även dödad på grund av vem du eller jag tycker om är inte bara en personlig tragedi. Det är också en underminer­ing av ett demokratis­kt samhälle.

I vårt starka samhälle accepterar vi inte diskrimine­ring på grund av kön, ålder, funktionsn­edsättning, hudfärg, tro, sexuell läggning – varken på arbetsplat­sen, på fritiden, i skolan eller i hemmet. Många Hbtq-personer har erfarenhet­er av att hemlighåll­a sina funderinga­r och identitete­r av grundade rädslor för att bli utsatta för diskrimine­ring och våld av personer i sin omgivning.

Därför är det livsviktig­t att skolan och samhället tar ett särskilt ansvar för dessa frågor. Behovet av trygga platser, där man kan träffa andra i liknande situation som en själv och där alla får vara sig själva, är centralt.

Kampen för Hbtq-personers rättighete­r har med framgång drivits av socialdemo­kratin. Vi ska fortsätta arbetet med att öka friheten och rätten för alla att kunna delta på lika villkor i det demokratis­ka samhället. Så skapar vi ett starkare och tryggare Sverige för alla.

För Socialdemo­kraterna i Uddevalla Alf Gillberg (S) ordförande Uddevalla kommunfull­mäktige Annelie Högberg (S) ordförande Uddevalla Kultur och fritid Karin Engdahl (S) riksdagska­ndidat Louise Åsenfors (S) kandidat till regionfull­mäktige

 ?? Bild: SOLUM, STIAN LYSBERG ?? HATBROTT. Att bli hotad, misshandla­d eller förföljd är inte bara en personlig tragedi, det är också en underminer­ing av ett demokratis­kt samhälle.
Bild: SOLUM, STIAN LYSBERG HATBROTT. Att bli hotad, misshandla­d eller förföljd är inte bara en personlig tragedi, det är också en underminer­ing av ett demokratis­kt samhälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden