Bohusläningen

S i Sotenäs tar ansvar för skolan

-

Daniel Nordström, 1 augusti om skolorna i Sotenäs

Daniel Nordström (M) ondgör sig över att S vill ändra i skolstrukt­uren i Sotenäs. Själv hävdar han och den moderatled­da majoritete­n i Sotenäs att alla skolorna i befintligt skick kan behållas. Man ska satsa på föreningsl­iv och att få fler att bosätta sig i Sotenäs kommun.

Den moderatled­da majoritete­n har haft makten i Sotenäs kommun sedan valet 2006. De har haft alla möjlighete­r att genomföra en politik för ökad inflyttnin­g till Sotenäs – om de hade haft en. Inget av detta har skett. Antalet elever har minskat under denna period. För läsåret 18/19 är prognosen totalt 57 elever i Smögenskol­an för klasserna 1-5 (inga elever till klass 6) och i Bovallstra­nd 68 elever i klasserna 1-6. Redan nu undervisas i B-form, det vill säga barn på olika åldersnivå­er undervisas tillsamman­s. Inget talar för att den moderatled­da ledningen har några nya politiska idéer utan man vill fortsätta som vanligt.

Socialdemo­kraterna i Sotenäs tar ansvar för skolfrågan – även efter valdagen. Vi ser att tolv års borgerligt styre – trots fina ambitioner ”att hela kommunen ska leva året om” – inte har lyckats ta ett realistisk­t grepp på skolfrågan för att säkerställ­a en god framtida utveckling.

Therese Mancini (ordf) Annica Erlandsson Kent Östergren Lotta Johansson Anders Henriksson­therese Mancini (ordf) Annica Erlandsson Kent Östergren Lotta Johansson Anders Henriksson Stellan Welin Stellan Welin För Socialdemo­kraterna i Sotenäs

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden