Bohusläningen

Företagen tar inte del av paraden

- NIKLAS KALLIN THANDER

På torsdagen kickades Uddevalla Pride i gång för tredje gången, och avslutas på söndag med en parad. Trots möjlighete­r att delta lyser näringsliv­et med sin frånvaro.

Likt tidigare år finns det möjlighet att delta under egen flagga i årets parad. Men inga företag har valt att medverka, varken i år eller tidigare år.

– Nej, inte vad jag kan komma på. Det har främst varit politiska partier och föreningar. Och privatpers­oner så klart, säger Denise Olsson Bergqvist, ungdomssam­ordnare på kommunen och en av huvudarran­görerna av Uddevalla Pride. Har ni nått ut med informatio­nen ordentligt?

– Det tycker jag att vi har gjort bra. Informatio­nen har kommit ut i god tid, och man har haft möjlighet att anmäla sig. Vi har även bjudit in internt, säger Denise Olsson Bergqvist.

”Det kan bero på många olika saker. Jag tror inte att det är illvilligt.”

DENISE OLSSON BERGQVIST

Samtidigt påpekar hon att det finns flera lokala näringsidk­are som inte är med i paraden, men som väljer att stötta med vad de kan. Varför företag väljer att inte delta kan bero på många saker:

– Det kan vara att informatio­nen inte kommit fram, eller att de inte stöttar syftet med arrangeman­get. Det kan också vara så att vissa inte ser det som aktuellt. Jag tror inte att det är illvilligt.

ÄVEN OM ARRANGÖRER­NA gärna ser att så många som möjligt belyser frågorna kan det vara problemati­skt med företags delaktighe­t i Pride.

– Det är viktigt att det inte blir en kommersial­isering där man tjänar på ett förtryck som människor utsätts för. Vi har satt kravet att de som medverkar inte gör reklam, utan ger välvillig och relevant informatio­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden