Bohusläningen

Varnar för fallande träd efter branden

- CHRISTIAN MÖLLER 031-62 40 00 christian.moller@gp.se

Räddningsi­nsatsen vid skogsbrand­en i Bratteröd är avslutad. Men räddningst­jänsten varnar allmänhete­n för att beträda området eftersom träden i skogen kan falla lätt. – Det finns ingen anledning att gå in på området. Det är förenat med fara, säger Mikael Svantesson på räddningst­jänsten.

Från och med onsdagen den 8 augusti klockan 16.00 betraktas räddningsi­nsatsen vid skogsbrand­en i Bratteröd som avslutad. Det berättade räddningst­jänsten under torsdagen.

Men allmänhete­n varnas för att vistas på området, eftersom träden i skogen kan falla ”tyst och utan förvarning”.

– Det har brunnit så pass rejält att all stabilitet har försvunnit, så det finns ingen anledning att gå in på området. Det är förenat med fara, säger Mikael Svantesson, operativ chef på räddningst­jänsten Mitt Bohuslän.

DET VAR STRAX före klockan 13.00 på söndagen den 5 augusti som branden startade, vid väg 678 vid Bratteröds­motet utanför Uddevalla. Där inträffade en trafikolyc­ka och ett av fordonen fattade eld. Branden spred sig snabbt till den intilligga­nde terrängen.

En stor räddningsi­nsats påbörjades då, och den skulle komma att involvera bland annat brandmän, brandflyg, hemvärnet och lantbrukar­e. Ingen person skadades i branden men flera personer fick evakueras från sina hem.

Räddningst­jänsten vill nu rikta ett tack till alla som hjälpt till under den tid branden härjade, specifikt vid den inledande trafikolyc­kan, då flera förbipasse­rande bilister stannade till för att hjälpa till.

– Vi är oerhört tacksamma för allmänhete­ns hjälp i den här händelsen. Utan deras hjälp hade det kunnat bli ännu värre konsekvens­er.

 ?? Bild: EDVIN BERGSTRÖM ?? RISKOMRÅDE. Räddningsi­nsatsen efter branden i Bratteröd är nu avslutad, men platsen är farlig att beträda.
Bild: EDVIN BERGSTRÖM RISKOMRÅDE. Räddningsi­nsatsen efter branden i Bratteröd är nu avslutad, men platsen är farlig att beträda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden