Bohusläningen

Får fängelse för misshandel av tonårsflic­ka

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Medelålder­smannens sexuella närmanden avvisades av flickan. Det gjorde honom rasande och han gick till angrepp mot henne med slag och sparkar. Nu döms han till fängelse.

Händelsen inträffade på Nordkoster förra sommaren. Två vänner, varav den ena 16-åringen, var där och besökte bekanta. Där vistades också den nu dömde 49-åringen. De drack alla alkohol och flickorna var ombord på mannens båt. När 16-åringen skulle lämna båten drog mannen i hennes bikini så att den gick sönder. Gräl uppstod och flickorna bestämde sig för att lämna ön.

MEDAN DE VÄNTADE på färjan kom 49-åringen emot dem, men någon form av tillhygge i handen. Han tog tag i väninnan och sa till henne att vara stilla, sedan gick han till angrepp mot 16-åringen.

Hon minns själv inget av vad hon utsattes för, men vittnen såg hur mannen slog och sparkade mot flickan som låg ner. I bråket slog mannen också 16-åringens väninna på benen. Misshandel­n avbröts först sedan vittnena ingripit och mannen lämnade då platsen.

Han greps senare av polis, och uppgav att han fått en blackout och inte mindes något av vad som hänt.

Mannen ställdes inför rätta, misstänkt för grov misshandel, misshandel och sexuellt ofredande.

NU HAR DOMSTOLEN dömt mannen på samtliga punkter, men anser inte att misshandel­n av 16-åringen varit grov. Trots att han haft ett tillhygge och att flickan varit fysiskt underlägse­n var skadorna hon fick lindriga. Den misshandla­de flickan trodde själv att mannen slagit henne med en hammare, men exakt vilken typ av tillhygge som använts har inte gått att fastställa.

49-åringen döms till åtta månaders fängelse. Han ska också betala drygt 32 000 kronor i skadestånd till 16-åringen, och 11 000 till väninnan.

 ?? Bild: JAKOB SIMONSON/OLA FOLKESSON ?? DÖMS. En medelålder­s man döms till fängelse för att ha misshandla­t två flickor på Nordkoster.
Bild: JAKOB SIMONSON/OLA FOLKESSON DÖMS. En medelålder­s man döms till fängelse för att ha misshandla­t två flickor på Nordkoster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden