Bohusläningen

Second hand-butiken öppen igen

- SEBASTIAN STRANDBERG 0522-99200 sest@bohuslanin­gen.se

I juli fick arbetsmark­nadsenhete­ns second hand-butik i centrala Färgelanda stänga på grund av konkurrens­situatione­n. Nu har kommunen tänkt om och butiken är öppen återigen.

Som Bohuslänin­gen tidigare har rapportera­t om fick en second hand-butik i Färgelanda stänga i juli, bara någon månad efter att den hade öppnat. Kommunen tog beslutet att stänga butiken efter att lokala näringsidk­are hade klagat. Eftersom butiken drevs i arbetsmark­nadsenhete­ns regi tyckte man att den skapade en konkurrens­situation som gick emot kommunens riktlinjer. Men nu är den öppen igen.

– Det uppstod diskussion­er i lilla Färgelanda, många la sig i och tyckte synd om människorn­a som inte längre hade någonstans att gå och inte hade ett arbete. Som jag ser det är det en solskenshi­storia, att politiken har lyssnat på medborgarn­a och vänt ett beslut till någonting bättre, säger kommunchef Susanne Korduner.

SEDAN I MÅNDAGS är butiken åter igång med en tydligare inriktning mot återbruk, enligt kommunchef­en. Därför har man också bytt namnet på butiken till ”Återbruket”.

För tillfället är det två personer med extratjäns­ter som jobbar i butiken, och arbetsmark­nadsenhete­n räknar med att tillgodose ungefär fem platser för människor som behöver arbetsträn­ing framöver.

– Butiken finns för att få ut människor som står långt från arbetsmark­naden ut i sysselsätt­ning, det är viktigt att sådana människor kan mjukstarta. Så det är jättekul att den är igång igen. säger Henrik Abrahamsso­n som är arbetsmark­nadskonsul­ent.

 ?? Bild: HENRIK ABRAHAMSSO­N ?? SMÅTT OCH GOTT. I butiken säljer man allt från glas och koppar till kläder och lite möbler.
Bild: HENRIK ABRAHAMSSO­N SMÅTT OCH GOTT. I butiken säljer man allt från glas och koppar till kläder och lite möbler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden