Bohusläningen

R familjer

- NINA KÖNIG/TT

Skolstarte­n är en tuff tid ekonomiskt för många barnfamilj­er. Men det finns saker du kan göra. Här listar familjeeko­nomen sina bästa tips:

* Fråga om du får dela upp terminsavg­ifter på flera inbetalnin­gar.

* Tänk igenom vilka klädbehov som finns: rensa ut urvuxna barnkläder före skolstarte­n och sälj dem vidare, köp kläder i andra hand, byt kläder med vänner och köp inte allt på en gång.

* Allt som behövs inför skolstarte­n, som till exempel pennskrin, måste inte vara nytt.

* Äldre barn kan handla för sin månadspeng om det är något som de vill ha som inte är så viktigt. hittar och är det för tajt med tid och något som verkligen behövs, så kan jag åka till den vanliga handeln, säger hon.

ETT ANNAT TIPS, enligt Sharon Lavie, är att byta kläder med vänner. Sedan tycker hon att det är onödigt att köpa allt på en gång.

– Många stressar över att allt ska vara klart till skolstart, men det måste det inte vara. Man kan vänta till oktober med att köpa overallen i södra Sverige till exempel, säger hon.

Dessutom behöver inte allting vara nytt.

– Jag vill råda föräldrar att inte stressa upp sig så mycket och även skala ner på förväntnin­garna. Allt måste inte vara nytt varje år, säger, Sharon Lavie.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T ??
Bild: STINA STJERNKVIS­T

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden