Bohusläningen

Du är en produkt av alla dina val

- Dan Blessed Pastor i Pingstkyrk­an i Uddevalla

Snart är det dags igen. Val till riksdag, region och kommun. Vart fjärde år så har du och jag förmånen att göra ett val som kommer att prägla vårt samhälle och de förutsättn­ingar som vi lever i. Vem blir näste statsminis­ter? Vilka ska få styra Uddevalla? Det kan få konsekvens­er både i smått och stort. Det gäller att välja rätt …

Hela vårt liv omges av olika val. Ständigt tvingas vi välja. Om det inte gäller vilka kläder vi ska ta på oss på morgonen eller märket på mjölken i butiken, så är det val av elbolag eller gymnasieut­bildning. Ständigt dessa val.

Alla val formar oss. En del mer, en del lite mindre. Men du är faktiskt en produkt av dina val. Den du är, vad du jobbar med, på vilken plats du bor är en konsekvens av val i ditt liv. Visst finns det försvårand­e omständigh­eter och yttre faktorer som kan ställa till det för oss. Allt råder vi såklart inte över. Men till största delen väljer du och jag själva våra liv.

VISSA VAL ÄR viktigare än andra. Valet av livskamrat. Yrke. Att sätta barn till världen. Men det allra viktigaste valet vi gör är valet av gud.

”Men jag tror inte på gud, så det gäller inte mig”, kanske du säger? Jo, det gör det visst. Du kanske inte kallar det för gud, men det som du ytterst sätter din tillit till, det är din gud. Det kan vara din ekonomi, din familj eller din läkare. Eller det kan vara att du fullt ut sätter din tilltro till dig själv. Om du frågar mig

Du kanske inte kallar det för gud, men det som du ytterst sätter din tillit till, det är din gud.

så är det din gud. Det som skyddar dig, finns där för dig i vått och torrt och som bär dig när allt annat faller. Vem är din gud?

FRÅGA: VAD GÖR du om dessa försvinner? Om du blir arbetslös så att din ekonomi går i botten? Om din familj lämnar dig eller råkar ut för en olycka? Om du blir obotligt sjuk så att läkarna står handfallna? Vad har du då för trygghet i dessa gudar?

Eller när du själv inte orkar mer? Vågar du verkligen sätta all din tilltro till dig själv och din egen förmåga?

Jag är så otroligt glad att jag har min trygghet i Jesus Kristus. Han, Guds ende son, som har ALL makt. Han är min Gud och min vän. Jag är väldigt tacksam för allt fint jag har i livet. Familj, vänner, hus och arbete. Men OM olyckan skulle vara framme, så vet jag att min Gud alltid finns där för mig. I livets alla situatione­r finns Han där. Oavsett om det går bra eller dåligt. Om livet går i dur eller moll, så finns Han trofast vid min sida. Och när jag inte själv orkar mer, så bär Han mig. Inte för att jag på något sätt förtjänar det. Men för att Hans godhet och nåd är så oändligt stor. Han vill i sin kärlek möta ALLA människor.

MEN DU MÅSTE välja Honom. Han tvingar sig inte på. Han har skapat dig med ett fritt val och det är du som lägger din röst på Honom. När du gör det så kommer du se att valet av Jesus som din Gud får ytterst drastiska konsekvens­er. Du blir på djupet förvandlad. Du får en glädje och ett lugn på insidan som ingen politiker kan skapa. Saker runt omkring kanske inte förändras för dig, men du får kraft på insidan och rätt förutsättn­ingar att gå genom allt som livet ställer framför dig. För Han är med dig!

Detta är livets viktigaste val. Välj Jesus som din herre och din Gud!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden