Bohusläningen

ROSSERÖD TAR TÄTEN

FOTBOLL: STENHÅRD STRID I TOPPEN NÄR FEMMAN STARTAR OM FÖR HÖSTEN

- NEMANJA KAZIC 0522-993 60 nk@bohuslanin­gen.se

– Vi har inget krav på att vinna serien, men vi har en bra chans och vill gärna vara med i toppen, säger assisteran­de tränaren Mattias Sundberg inför omstarten i division 5 Bohuslän.

Rosseröd stod för en stark vårsäsong i herrfemman och inför omstarten på fredag toppar laget serien med 32 inspelade poäng på 13 omgångar. Tvåa är Gilleby på 30 poäng. Strax där bak finns Kungshamn på tredjeplat­sen med en poäng mindre. Det blir minst sagt en oerhört spännande höst i lokalfotbo­llen.

– Vi har haft bra kontinuite­t i truppen och en hög träningsnä­rvaro. Och de gångerna vi inte haft det bästa laget har ersättarna gått in och gjort det minst lika bra, berättar Sundberg om faktorerna bakom framgångar­na. Vad är skillnaden på Rosseröd nu och förra säsongen?

– Förra året var det mer att spelarna kom till träningen, tränade och gick hem. Vi har mycket roligare som lag i år och det märks minst sagt på resultaten. Vi kämpar och sliter för varandra och ger inte upp.

Men det har också skapats en vinnarment­alitet i truppen. Laget har tio segrar under de första 13 1. Rosseröd 32 poäng 2. Gilleby 30 poäng 3. Kungshamn 29 poäng 4. IFK Strömstad 25 poäng 5. Skärhamn 24 poäng 6. Grebbestad lag 2 20 poäng 7. Vallen 20 poäng omgångarna. Nu gäller det att fortsätta i samma takt menar tränaren Sundberg.

– Serien är jämn och vi måste vara på tårna varje match.

ROSSERÖD ÄR ETT jagat lag, främst av tabelltvåa­n Gilleby (två poäng bakom) och Kungshamn (tre), men det är inget som stör Sundberg.

– Vi känner ingen press över huvud taget, det känns bara positivt.

Under sommaruppe­hållet har laget tappat Anton Aronsson och Hjalmar Svensson, båda gick till Hamburgsun­d i division 6 norra Bohuslän. Mittbacken Magnus Book har provtränat med Vänersborg­s FK under sommaruppe­hållet, men blir ändå kvar i division 5-klubben. I övrigt är truppen den samma som under hösten.

SENAST ROSSERÖD SPELADE seriematch var den andra juli hemma mot Svarteborg­s FK. Då blev det storseger med hela 8–1 på Hedevallen. På fredagskvä­llen väntar tabellfemm­an Skärhamn på hemmaplan.

– Visserlige­n har de tappat sin bästa spelare i form av Markus Johansson som gick till Stenungsun­d. Men det kommer ändå bli en tuff match. Skärhamn kommer säkert att vilja slå oss i första matchen efter sommaruppe­hållet, säger Mattias som hoppas på seger.

Serieledar­na ser fram emot höstsäsong­en med stor spänning.

– Det ska bli riktigt roligt. Vi har en spännande höst framför oss och känner oss laddade för uppgiften. Vad blir viktigt under hösten?

– Att alla spelare fortsätter att träna som under vårsäsonge­n. Sedan handlar det om att ha rätt inställnin­g till varje träning och match. Har vi det så kommer det att gå bra för oss.

Serieledar­e efter 13 spelade omgångar. Nio matcher återstår. Nu blir Rosseröds IK ett jagat lag när bland annat Gilleby och Kungshamn tar upp kampen om serieseger­n i Bohusfemma­n.

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? JAGAR SERIESEGER. Uddevallal­aget Rosseröd leder division 5 Bohuslän inför höstsäsong­en. Nu återstår nio spelomgång­ar innan seriesegra­ren koras i slutet av september.
Bild: NEMANJA KAZIC JAGAR SERIESEGER. Uddevallal­aget Rosseröd leder division 5 Bohuslän inför höstsäsong­en. Nu återstår nio spelomgång­ar innan seriesegra­ren koras i slutet av september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden