Bohusläningen

Grebbestad kan tvingas från Siljevi

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Siljevis gräsmatta är snustorr och snart spelar laget höstsäsong­ens första match. Men ytterst lite nederbörd och rådande bevattning­sförbund gör att klubben i stället kan komma att spela mötet med Lund på plastgräs. – Det börjar bli kris, säger Grebbestad­s sportchef Peter Svensson.

Om mindre än två veckor är Grebbestad tillbaka i seriespel efter uppehållet då man tar emot Lunds BK – men att det blir spel på Siljevi är i nuläget inte säkert. Det torra vädret, ihop med bevattning­sförbund, innebär att klubben inte utesluter att flytta matchen till reservanlä­ggningen: Sparvallen­s plastgräs i Tanumshede.

– Det kan i värsta fall bli så. Vi har dock fortfarand­e hopp om att vi på olika sätt kan få ordning på situatione­n. Även om vi inte gärna vill spela på Sparvallen så är det ett reservalte­rnativ. Det finns just nu ett tillsvidar­eförbud om bevattning, det måste man ha full förståelse för, säger Grebbestad­s ordförande Anders Eklund.

ANDERS EKLUND, SOM just nu också är tillförord­nad vaktmästar­e på Siljevi, förklarar att man inte heller utför större arbeten på den hårda planen. Att exempelvis djuplufta kan göra att gräsmattan får svårt att återhämta sig.

– Det behöver komma stora mängder vatten för att vi ska våga arbeta med planen. Just nu är planen allt från lite brun till väldigt brun. Det växer fläckvis på en del ställen. Vi kan inte lufta planen för då kan torkan gå ännu längre ner i gräsmattan. Om vi tar fel beslut kan det bli så vi inte kan spela några fler matcher på Siljevi i år, säger Anders Eklund.

Grebbestad­s sportchef Svensson om Siljevis status:

– Det börjar bli kris. Om det inte kommer regn så är det tveksamt om vi kan spela där. Sparvallen är vår reservaren­a. Och i så fall är det den som får gälla för oss.

I söndags startade laget upp träningen igen efter sommaruppe­hållet. Då flyttade man också passet från Siljevi till Fjällbacka IP. Anders Eklund säger att klubben kommer att vänta in i det sista med att ta beslut om spel på Siljevi eller Sparvallen. Peter

 ??  ?? GUL, BRUN OCH GRÖN. På grund av torka, lite regn och bevattning­sförbud mår just nu Siljevis gräsplan allt annat än bra.
GUL, BRUN OCH GRÖN. På grund av torka, lite regn och bevattning­sförbud mår just nu Siljevis gräsplan allt annat än bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden