Bohusläningen

Klassiska cupen i Färgelanda enar hela samhället

- ISABELLA PERSSON 0522-99200 isaper@bohuslanin­gen.se

Förberedel­serna är i full gång. I helgen genomförs den 28:e upplagan av Färgelanda cup.

Under fredagen kommer 138 lag från Sverige och Norge till Färgelanda. Och alla är ute efter titeln ”vinnare av Färgelanda cup”.

GRUPPSPELE­T BÖRJAR UNDER fredagen och fortsätter vidare under lördagen. På söndag spelas finalerna. Under helgen ska 1 650 spelare ha tak över huvudet och serveras mat.

– Det är nästan 300 funktionär­er med och hjälper till och de är väldigt duktiga och ställer upp.

Många av funktionär­erna återkommer varje år. Det är något speciellt med cupen som varje år enar det lilla samhället.

– Det skapar en sammanhåll­ning i klubben, vi får något att se fram emot och något som vi kan jobba för. Vi lägger ner hela vår själ i det här, säger Lennart Olsson.

FÄRGELANDA HAR UNGEFÄR 6 600 invånare. När över 1 600 fotbollsäl­skade spelare invaderar samhället så märks det tydligt för invånarna. Och framför allt för handeln.

– Det är den viktigaste biten. att vi får visa upp byn. Och det betyder jättemycke­t för handlarna här. Vissa säger att denna helg är bättre för dem än julhandeln.

Förberedel­serna har pågått i månader och organisati­onen gör det bästa för att spelarna som kommer ska få så bra förutsättn­ingar som möjligt.

– Det vi har styrt själva börjar nu falla på plats och vi ställer alltid upp för lagen som kommer så att de ska bli nöjda med turneringe­n, säger han och fortsätter:

– Vi vill att allt ska leva upp till förväntnin­garna lagen har. De viktigaste är det positiva mötet och att de känner att vi tar väl hand om dem.

MEN ALLT KAN inte cupens organisati­on styra över. Liksom många klubbar har det torra vädret inte skapat de bästa förutsättn­ingarna för gräsplaner­na.

– De är väldigt torra, så de är tråkigt. Men det är som det är, säger han.

”Vi lägger ner hela vår själ i det här”

LENNART OLSSON

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? SAMMANHÅLL­NING. Färglanda cup skapar en sammanhåll­ning i samhället och bidrar till hela bygden. ”Det är den viktigaste biten att vi får visa upp byn och det betyder jättemycke­t”.
Bild: NEMANJA KAZIC SAMMANHÅLL­NING. Färglanda cup skapar en sammanhåll­ning i samhället och bidrar till hela bygden. ”Det är den viktigaste biten att vi får visa upp byn och det betyder jättemycke­t”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden